„Alo, aici 112, cu ce vă pot fi de folos?”, este răspunsul-șablon al operatorilor de la Serviciul Unic de Urgență. Uneori însă, apelurile alunecă în alt registru. Dincolo de partea poate amuzantă, autoritățile avertizează că folosirea abuzivă sau fără discernământ a serviciului de urgență se pedepsește cu amendă de la 100 la 500 de lei.

Totuși, solicitările unora dintre olteni sunt demne de a fi remarcate!

Un doljean a sunat la ofițerul de serviciu, ca să-l informeze că a născut vânzătoarea de la magazinul din sat. Un alt cetățean a cerut intervenția Poliției și Ambulanței la casa primarului din sat reclamând că acesta a înnebunit„, a declarat pentru Libertatea Mihaela Gîrd, de la Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj.

Oricât de hilare ar fi, polițiștii trebuie să verifice fiecare situație. A fost cazul anunțului unei sinucideri, când, ajunși la casa presupusului sinucigaș, polițiștii au constatat că acesta era chiar apelantul, care îi aștepta ascuns sub pat.

Agenții au fost solicitați și la o negociere: un craiovean supărat a reclamat că nu i se potrivește culoarea unor pantaloni cumpărați dintr-un centru comercial și voia ca vânzătorul să îi primească înapoi.

Cu altă ocazie, oamenilor legii li s-a solicitat să salveze niște capre devorate de câini sau să prindă iepuri scăpați dintr-o cușcă.

Și pompierii au parte de astfel de situații. Chemați de urgență la un “puternic incendiu”, aceștia au găsit un tuci cu mâncare de fasole care dăduse în foc.

280 de apeluri false într-o lună

Potrivit legii, apelarea abuzivă a Serviciului 112 se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei. Ca exemplu, în august, din cele 1797 de apeluri, 280 nu s-au confirmat, iar în aceste cazuri oamenii care au sunat abuziv au fost sau vor fi amendați.

Citește și:

EXCLUSIV/ Momentul emoționant al revederii românului dispărut în Turcia cu soția lui, după o lună. Care au fost primele cuvinte ale bărbatului

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News