Respectul cuvenit celor 64 de tineri care au murit pe 30 octombrie 2015 în condiții tragice și celor care au supraviețuit cu traume fizice și psihice majore a ajuns subiect de întâlnire la… berărie. Necăzând de acord asupra unor aspecte privind asocierea în lupta pentru drepturile victimelor, dar și pentru organizarea unui spectacol gradios, într-un loc demn pentru o comemorare concertistică, o parte a supraviețuitorilor a decis să comemoreze victimele timp de trei zile, într-un loc plin cu halbe cu bere și ”chef de viață”, așa cum sună sloganul localului.

De cealaltă parte, se vor strânge bani pentru continuarea tratamentului răniților într-un eveniment ce are loc  într-un spațiu mai potrivit – Arenele Romane.

Spectacolul în cauză, intitulat ”Colectiv-nouă ne pasă”, care se va desfășura chiar în ziua care va marca un an de la tragedie, 30 octombrie, este creditat de mari nume ale muzicii, amintim Tudor Chirilă, Dan Bittman și Nicu Covaci, în vreme ce organizatorii concertului de la berărie, care se va întinde de pe 28 octombrie, până pe 30, s-au înarmat cu alți artiști de valoare, și care, de asemenea, au dat curs evenimentului din bună credință- Coma, Truda, Altar, Florin Chilian, Compact, Costi Cămărășan, Hatemode (trupa lui Cătălin Scânteie- foto, instrumetist afectat de incendiu) s.a.m.d.

FOTO: Cătălin Scânteie (stânga) va cânta la evenimentul Eveniment Caritabil Colectiv #3010 și Nelu Brîndușan (drepata), organizator al concertului ”Colectiv-nouă ne pasă”.

Victimele – fotografi și-au anunțat retragerea

Cum era de așteptat, între organizatorii celor două evenimente  – ”Colectiv-nouă ne pasă!” (Asociația Promusic Events alături de o parte din supraviețuitorii incendiului), respectiv Asociația Colectiv GTC 3010 (Eveniment Caritabil Colectiv #3010)- se acuză reciproc că încearcă să profite cumva de pe urma concertelor.

O altă asociație ce s-a vrut implicată în comemorarea corespunzătoare a tragediei, #Find_Us, cea a fotografilor de concert supraviețuitori, și-a făcut publică decizia de a nu participa cu fotografii la vânzare pentru sprijinul celor care mai au nevoie de asistență medicală, argumentând că și-ar fi dorit ca, pe data de 30 octombrie, să fie un singur spectacol, pe măsura intenției de a comemora tinerii pieriți la Colectiv.

”Ne întristează și ne mâhnește un asemenea comportament în sânul unei comunități atât de lovite. Considerăm că o asemenea scindare nu își are rostul, drept urmare decizia noastră este finală, de a nu participa la niciunul din cele două evenimente. Noi, cei din Asociația #Find_Us, ne vom întâlni în privat pentru comemorarea celor pierduți în tragicul eveniment și pentru susținerea celor dragi nouă, fără a avea nevoie de publicitate pentru asta”.

64 de tineri au murit în urma incendiului din Colectiv

În urmă cu 10 luni, vineri seara, pe 30 octombrie, artificiile aprinse în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity, care își lansa noul album în clubul Colectiv, au provocat un incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane. Dintre aceștia, 27 au murit în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre ei fiind fotografi, artişti, elevi olimpici şi studenţi străini.

CITEȘTE ȘI:  

 
 

Urmărește-ne pe Google News