Calculele hârtiei l-au plasat pe ”părintele” OTV în linia întâi pentru apariția în fața comisiei de liberare condiționată a Penitenciarului Jilava motiv pentru care, la începutul săptămânii trecute (n.r. marți 24 octombrie) a primit biletul către libertate. Trei zile mai tîrziu (n.r. vineri 26 octombrie), o instanță a Judecătoriei Sectorului 4 a decis același lucru: libertate, e adevărat condiționată, pentru jurnalistul care a stat închis doi ani și opt luni dintr-o condamnare de cinci ani și jumătate. Dacă procurorii nu vor face contestație în termenul legal de trei zile, Dan Diaconescu va fi liber la începutul săptămânii viitoare.
Tatăl Dan Diaconescu nu și-a lăsat fata să vină la vorbitor de teamă să nu sufere o traumă
Pentru Dan, clipa în care vă păși dincolo de porțile pușcăriei, va fi o dată în plus un moment deosebit, unul încărcat de emoție. Eliberarea sa va coincide cu întâlnirea, după aproape trei ani, cu fetița sa care a împlinit zece ani. În tot acest răstimp, copila nu și-a văzut tatăl nici măcar o dată pentru că acesta a decis ca ea să nu pună piciorul la închisoare, la vizită, de teamă că ar putea suferi o traumă care să o marcheze pe viață.
”Fetița nu a fost niciodată la el (n.r. la Dan Diaconescu) de când e închis. Așa a decis Dan, a zis că e pentru binele ei, să nu sufere, să nu fie traumatizată de vreo imagine pe care ar fi putut să o interpreteze prin ochii de ei de copil. O să fie o întâlnite emoționantă pentru că tatăl și fiica nu s-au văzut de aproape trei ani. Toate momentele importante din viața copilului au fost însă marcate de Dan împreună cu soția lui care i-a dus la închisoare vești despre fată și poze cu ea. A văzut-o crescând în fotografii, dar în acest fel a protejat-o. Nici măcar în casă nu s-a vorbit despre arestarea lui Dan”, ne-au povestit apropiați ai familiei lui Dan Diaconescu.
În pușcărie, deținutul Diaconescu Dan s-a dedicat scrisului
Anii de pușcărie în care nu și-a văzut fata nici măcar o dată au însemnat pentru ”părintele” OTV o perioadă extrem de grea în care s-a refugiat în scris. A făcut-o și pentru a ieși ceva mai repede, dovadă fiind cele cinci cărți considerate lucrări științifice – volume care l-au adus cu 150 de zile mai aproape de libertate -, dar și pentru propriul suflet. Jurnalistul vrea să împărtășească tuturor experiența condamnării care i-a marcat viața.
”Dan a scris foarte mult în închisoare. S-a dedicat scrisului și cititului. Acolo, în celulă, și-a așternut pe hârtie memoriile, a scris ce a trăit în închisoare…Rămâne de văzut dacă și când le va publica. Când nu scria, mai făcea o tablă cu băieții, un șah, chestii d-astea…”, au adăugat sursele citate.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro