Îmbrăcat la patru ace, Cămărăşescu nu a scos un cuvânt în timp ce colegii săi asigurau populaţia că Securitatea sprijină Revoluţia. Doar ochii îi jucau în cap, scanând tot ce mişca în jur. A doua zi, ăe 23 decembrie, surpriză! Cămărăşescu împreună cu alt bărbat e capturat de Gărzile Patriotice fiind bănuit că e terorist.
„Adu-l aici! Îl împuşcăm în Piaţa Victoriei!”, striga un revoluţionar. Cămărăşescu a scăpat ca prin urechile acului, întrucât totul se întâmpla în prezenţa unui grup de jurnalişti străini şi români. Nu a scăpta totuşi de bătaie şi umilinţe. În imaginile surprinse se vede cum îi curge sânge din gură după ce încasează o lovitură în plină figură.
Nu a trecut mult şi numele său a revenit în atenţia publicului. Ca inculpat în dosarul mineriadei din 1990. Cămărăşescu a explicat, mai târziu, că a fost adus mai mult cu forţa în Bucureşti, fiind ameninţat cu concedierea.
„Singura mea vină e că am fost un cretin şi un tâmpit când m-am dus cu minerii la sediul ziarului România liberă. Nu trebuia să fac acel lucru, dar cum puteam sa ma opun?!”, declara în 2007 Nicolae Cămărăşescu săptămânalului hunedorean Replica.
Redacţia ziarului România Liberă a fost devastată, unii angajaţi au fost bătuţi crunt, iar apariţia ziarului a fost întreruptă o perioadă în iunie 1990. În prezent, Nicolae Cămărăşescu este pensionar şi ar locui într-o localitate din Oltenia.
Știri România Comentează