Führerului i se atribuie 3.400 de lucrări

Se presupune că între 1907 şi 1945 Adolf Hitler ar fi pictat 3.400 de tablouri, dar nu se ştie numărul exact, nici unde se află multe dintre pânze.
“Nimeni nu se laudă că are un tablou pictat de Hitler în colecţia personală! Führerul nu este un motiv de mândrie, iar lucrările sale nu au o valoare estetică deosebită. De aceea, numele cumpărătorilor nu este cunoscut niciodată. Achiziţionarea unei lucrări semnate Adolf Hitler este doar o fiţă”, ne-a explicat criticul Tudor Octavian.

A făcut desene de front în Primul Război Mondial

În timpul Primului Război Mondial, caporalul Adolf Hitler a primit Crucea de Fier clasa a doua şi Crucea de Fier clasa întâi pentru fapte de vitejie, onoare ieşită din comun pentru un militar cu gradul de caporal. Hitler nu a fost promovat la rangul de subofiţer, deoarece comandanţii săi au considerat că nu are abilităţi de conducător.
Unii critici au pus primirea medaliilor pe seama contactelor foarte strânse cu unii ofiţeri. Aşa s-ar explica faptul că Hitler a avut răgaz, pe front, să facă desene pentru o gazetă militară şi ar da sens, după război, ascensiunii sale rapide în viaţa politică.

În 1907 îşi vindea peisajele prin cafenelele vieneze

Adolf Hitler s-a născut pe 20 aprilie 1889, în Austria. În 1907, la 18 ani, Adolf avea ambiţii să devină un pictor, ca marii lui idoli. După moartea părinţilor, s-a mutat la Viena, unde a eşuat la examenele pentru admiterea la Academia de Arte Frumoase.
Moartea mamei sale (21 decembrie 1907) l-a marcat mult. După cum afirma el însuşi, “Klara Hitler a fost singura femeie pe care am fost în stare să o iubesc”. Timp de şase ani a dus o viaţă mizeră în cele mai sărace cartiere ale oraşului, singura sursă de venit fiind ilustratele cu diferite clădiri din Viena, pe care le picta şi vindea în cafenele.
Ajuns la putere în Germania, în 1933, “conducătorul absolut” (führer) a declanşat cel de-al Doilea Război Mondial, la 1 septembrie 1939, prin invadarea Poloniei. S-a sinucis în data de 30 aprilie 1945, în Berlin, pentru a nu cădea prizonier în mâinile ruşilor.VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

 
 

Urmărește-ne pe Google News