Când medicii l-au diagnosticat pe fiul său cu o maladie cardiacă, viața plt.maj. Iulian Rotariu, pompier la ISU Nicolae Iorga Botoșani, s-a mutat la porțile spitalului unde fusese internat micuțul său. Momentele grele de așteptare, tensiunea acumulată înaintea operațiilor pe cord la care urma să fie supus băiețelul său bolnav de inimă l-au făcut să recurgă la o metodă mai puțin obișnuită de a rezista la stres: a început să alerge în neștire în jurul Spitalului de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureș!

Subofițerul a fost văzut de un alergător profesionist care i-a propus, atunci când lucrurile se vor mai așeza în familia lui, iar copilașul va fi mai bine, să nu renunțe la alergat. Ba, mai mult, să o facă în mod organizat, alături de sportivi de performanță. Din fericire, soarta i-a zâmbit copilului său care a trecut cu bine peste greaua încercare, iar pompierul a ținut cont de sfaturile primite și intrat în circuitul curselor de maraton. A început cu o competiție desfășurată la Piatra Craiului, a trecut prin zeci de competiții naționale și internaționale de alergare montană, maratonuri și ultramaratonuri, și a ajuns să alerge sute de kilometri în condiții extreme unde, din punct de vedere climatic, sunt traversate toate cele patru anotimpuri!

Guvernul Ciolacu 2, învestit după audieri fulger. Puterea a tremurat până în ultimul moment. Ce nu s-a văzut la televizor
Recomandări
Guvernul Ciolacu 2, învestit după audieri fulger. Puterea a tremurat până în ultimul moment. Ce nu s-a văzut la televizor

13435306_157378304676152_2688951902475917977_n

Cea mai recentă participare la un astfel de concurs al sportivilor cu plămâni de oțel și rezistență fizică incredibilă a fost a 50-a ediție a Ultramaratonului 4 Deserts – Deșertul Gobi March din China. Pompierul botoșănean a alergat acolo 250  de kilometri în cele șapte zile de concurs, în condiții extreme, pentru a face cunoscută soarta copiilor cu autism.

DSCN8961Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

S-a pornit de la o altitudine de 3.300 de metri, din zăpadă și viscol, și s-a ajuns la nisipul fierbinte, la peste 40 de grade în deșert. Ceva mai mult de un minut l-au despărțit pe pompier de aurul disputat de cei mai duri și rezistenți maratoniști. Însă, trebuie spus că plt.maj. Rotariu este singurul român care a participat la această competiție deosebit de dură în care sportivii și-au împins limitele umane la extrem și au alergat până la epuizare prin deșertul de foc sau pe creste înghețate, traversând diferențe de temperatură incredibil de greu de suportat.

Am scăpat de Ciolacu și Iohannis, am dat de Ciolacu și Iohannis
Recomandări
Am scăpat de Ciolacu și Iohannis, am dat de Ciolacu și Iohannis

”Pompier la ISU Botoșani, Iulian – un alergător cu experiență -, este primul concurent din România în competiția 4 Deserts. El a participat la maratonul Saharei și la multe maratonuri montane, dar și la alte compețiții în Bucgi unde diferența de nivel a fost de 7.500 de metri”, au spus organizatorii competiției încadrată la cel mai înalt nivel (Strongest Man) despre militarul român care, atenție!, nu este sportiv de performanță.

 

::placeholdeR–>

Cum reușește subofițerul să-și mențină forma pentru a putea rămâne în elita celor mai duri și mai rezistenți sportivi? Rețeta lui e foarte simplă. ”Înainte de a intra în tură, la foc, cum se spune, pentru că face parte din trupele care participă la stingerea incendiilor, Iulian se antrenează trei-patru ore pe zi. Aleargă prin zone cât mai accidentate care să imite cumva relieful unde va concura. Nu contează că e vară sau iarnă, că e caniculă sau ger”, ne-au povestit colegii pompierului cu plămâni de oțel.

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News