Reprezentanții Palatul Victoria spun că impactul asupra veniturilor bugetare (scutiri de impozit pe venit și pe profit) și asupra cheltuielilor bugetare ar fi de 6 miliarde lei, adică 0,8% din PIB.
În al doilea rând, se reproșează inițiatorului legii, deputatul PMP Gheorghe Udriște, lipsa definirii mecanismului de implementare și integrarea acestuia în cadrul reglementar existent.
Potrivit iniţiativei legislative, anual, un angajat ar putea primi tichete în cuantum maxim de 7.500 de lei. Evident, fiecare angajator va avea dreptul să decidă care va fi valoarea tichetului cu condiţia să nu depăşească această sumă. Tichetele de sănătate ar putea fi folosite pentru orice tip de serviciu medicalsau achiziționarea de medicamente din farmacii.
”De multe ori, resursele oferite de CNAS sunt sub nivelul cerinţelor oamenilor, în general, pentru că medicii de familie au plafoane limitate şi atunci intervine acest aspect de a nu avea posibilitatea să îţi procuri toate medicamentele care îţi sunt prescrise la un moment dat”, spune Udriște.
Deputații și senatorii sunt însă cei care vor avea ultimul cuvânt întrucât avizul Executivului este unul consultativ.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro