Astfel, imediat după Paște se va depune în Parlament o lege care,dacă va fi votată, atunci românii din diaspora ar beneficia de anumite facilități pentru a putea trăi în țara lor natală alături de familiile lor.

Concret, acei conaționali care vor decide să își înceapă o afacere în România ar putea beneficia de un împrumut bancar cu dobândă subvenționată de stat de până la 150.000 de euro pe o perioadă de 5 ani de zile.

Mai mult, în această perioadă,intreprinzătorii vor fi scutiți de impozitele datorate statului.Nu orice român care revine în țară va putea beneficia de acești bani,legea prevăzând și condiții foarte clare. De bani vor beneficia doar aceia care vor crea cel puțin 5 locuri de muncă și care vor reinvesti o parte a profitului în afacerea deschisă.

”Românii noștrii nu au plecat de prea mult bine să muncească în străinătate,în condiții grele și de foarte multe ori neîncadrați pe meseria lor de bază.Acești oameni au mers peste mări și țări să își câștige existența pentru ei pentru familiile lăsate acasă. Trebuie să facem ceva să-i aducem înapoi.Acești oameni au de acum o altă mentalitate și pot fi foarte utili aici,acasă.Dacă statul român îi va ajuta puțin atunci se vor crea noi locuri de muncă,iar țara va prospera”, a declarat pentru Libertatea senatorul PDS Ionel Agrigoroaei.

Urmărește-ne pe Google News