Ministerul menționează că modificarea structurală a examenului presupune apariția unei noi Legi a Educației ori un astfel de demers se face etapizat, pe baza unei dezbateri publice și a unui calendar clar stabilit.

”Chiar și în eventualitatea în care Parlamentul României ar adopta o nouă Lege a Educației în anul 2018, prin urmare și un nou cadru legislativ de organizare a examenului național de bacalaureat, prima generație care ar urma să susțină acest examen după noile reguli ar fi generația care va intra în clasa a IX-a în anul școlar 2018-2019”, mai spune Guvernul.

Informații apărute în presă, luni, arătau că în 2018,  examenul de bacalaureat va avea mai multe schimbări din punct de vedere al structurii subiectelor la Limba şi literatura română.

Președintele Consiliului Național al Elevilor: Bacalaureatul la Limba Română va pune mai mult accent pe înțelegerea textului

Presedintele Consiliului National al Elevilor (CNE), Vlad Ștefan a afirmat, marți, pentru Libertatea, că la discutia de luni cu Ministrul Educației, Pavel Năstase, a salutat decizia experților din minister de a modifica Bacalaureatul la Limba și literatura română, pentru elevii care sunt acum în clasa a XI-a.

”Noul model merge pe același program, însă pune mult mai mult accent pe înțelegerea textului, analiza acestuia, viziunea comparată între literatură și alte obiecte și diminueaza necesitatea reproducerii și memorării de informații. Ministerul va păstra această structură ușor schimbată, urmând ca la anul să avem prima generatie care va fi evaluată pe baza acestui model”, a explicat Vlad Ștefan.

Președintele Consiliului Național al Elevilor menționează că ceea ce este foarte bine este faptul că și simularea din acest an pentru clasa a XI-a a mers tot pe noul șablon, iar editurile încep deja să tipărească auxiliare cu modele de subiecte noi, în măsura în care elevii au nevoie să aprofundeze și să se obișnuiască cu noile cerințe. 

 
 

Urmărește-ne pe Google News