„Singurele noastre greșeli au fost că am dublat secțiile de votare. Greșelile țin de evaluările făcute și de numărul de români care au ieșit la vot. Aici este vorba despre nerespectarea legii de către cetățenii români care trebuiau să se înregistreze pentru a vota. Doar așa putem determina numărul de secții de vot. În Franța s-au înscris 215 romani, în rest mult mai puțini. Noi putem face evaluările ca să putem să determinăm numărul secțiilor de votare doar luând în calcul numărul celor care s-au înscris. Facem tot ce putem, cu mijloacelle pe care le avem”, a declarat, pentru Liberatatea, Teodor Meleșcanu.

Ministrul a continuat explicând  că nu se pot face secții de votare suplimentare, conform legii, iar despre prelungirea programului a menționat că decizia nu-i aparține.

„Eu am mai văzut filmul ăsta, românii din diaspora să aibă răbdare”

„Nu se pot face secții de votare suplimentare în timpul votului. Eu am mai văzut filmul ăsta, românii din diaspora să aibă răbdare. Nu eu am făcut legea, noi facem totul legal. Mulți alegători au ales sa voteze doar la ambasade și consulate, nu și la alte secții. În privința prelungirii programului, doar AEP (n.r. Autoritatea Electorală Permanentă) poate decide asta”, a mai spus acesta.

În mod surprinzător, Teodor Meleșcanu ne-a mai declarat și că, în ceea ce îl privește, va vota atât la europarlamentare, cât și la referendum.

Mii de români care doresc să își exprime dreptul la vot în cadrul alegerilor europarlamentare 2019 au mers încă de la deschidere la secțiile de votare din principalele orașe din Europa, pentru a fi siguri că apucă să voteze. La multe secții de votare, oamenii stau la cozi, în unele orașe acestea întinzându-se pe zeci de metri.


Citește și: 

FOTO, VIDEO | Imagini incredibile la Londra: coadă interminabilă la secția de votare din cartierul botezat „Little Romania”! Mobilizare exemplară a diasporei și în Germania, Italia, Olanda și Belgia

LIVE UPDATE: Referendum 2019 pentru justiție | La ora 16:00, prezența la vot a ajuns la 25,96%. În acest moment, este aproape sigur că se va atinge pragul de prezență de 30%

LIVE UPDATE: Referendum 2019 pentru justiție | La ora 16:00, prezența la vot a ajuns la 25,96%. În acest moment, este aproape sigur că se va atinge pragul de prezență de 30%

Urmărește-ne pe Google News