UPDATE ora 11.55: Potrivit surselor Libertatea, poziția de director medical al spitalului a rămas neocupată deocamdată, după ce 11 medici din cadrul spitalului Sf. Pantelimon au refuzat să-și asume un mandat interimar în această funcție.

***

Știrea inițială. Medicul Bogdan Socea şi-a anunţat vineri, 9 august, demisia din funcţia de manager al Spitalului Sf. Pantelimon, precizând că anunţul vine „în lumina solicitării domnului ministru al sănătăţii, Alexandru Rafila, şi a premierului”.

„În lumina solicitării domnului ministru al sănătății, Alexandru Rafila, a primului-ministru și a circumstanțelor recente, îmi prezint demisia din funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență «Sf. Pantelimon» București, pentru a sprijini eforturile comune de restabilire a încrederii publicului în această instituție”, a transmis Bogdan Socea, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, acesta a declarat pentru Libertatea: „Nu sunt omul care să se agațe de funcție. Vă asigur că unitatea noastră a fost, este și va rămâne una de elită în sistemul medical din România. Sunt convins că anchetele vor scoate la iveală adevărul”.

Miercuri, ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a solicitat demisia conducerii Spitalului Sf. Pantelimon, „în urma unor deficienţe grave în funcţionarea unităţii şi a pierderii încrederii publice”, după ce 17 pacienţi internaţi la Terapie Intensivă au murit în doar patru zile.

La patru luni de la izbucnirea scandalului deceselor suspecte din secția ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti, doctorițele Mirela Păiuș și Maria Miron au fost arestate pentru omor calificat cu premeditare și tentativă de omor calificat.

Anchetatorii susțin că cele două făcuseră o practică din a reduce doza de noradrenalină sau de a o înlocui cu ser fiziologic în cazul unor pacienți de la Terapie Intensivă.

Citește întreaga știre: Cronologia dosarului morților suspecte de la Spitalul Pantelimon, o anchetă începută în urmă cu patru luni

Urmărește-ne pe Google News