Sanda Rotaru, bunica lui Florin, l-a crescut de la vârsta de 4 ani, când a fost părăsit de mamă. Nu a uitat niciodată de ea și, după ce a devenit pilot, în 2009, nu apuca să ajungă des la casa copilăriei, dar când zbura pe deasupra cartierului 13 Decembrie, din municipiul Vaslui, cobora cu avionul aproape de sol, ca să știe că a trecut pe acolo.

Florin Rotaru și-a început activitatea la Baza 95 Aeriană Bacău, acolo unde a și primit „botezul”, alături de alți opt colegi, care au ieșit piloți la simplă comandă pe aeronava MIG 21 – Lancer în iulie 2009.

Un vecin al bunicii comandorului-căpitan a spus, în exclusivitate pentru Libertatea, că pe când era tânăr pilot, Florin Rotaru obișnuia să zboare aproape de sol în zona de case unde a copilărit, după ce venea cu aeronava de la Bacău.

”Îmi aduc aminte că, în urmă cu aproximativ nouă ani, venea destul de des cu avionul deasupra Vasluiului, în special în zona noastră de case de aici, unde a locuit. Zbura aproape de sol că aproape se ridicau țiglele de pe case. Bătrâna (n.red – bunica lui Florin Rotaru) auzea și ieșea în stradă, pentru că știa că a venit special pentru ea, ca să o salute”, ne-a mărturisit un vecin al bunicii lui Florin.

Bărbatul susține că au existat și reclamații la numărul de urgență 112, pe motiv că avionul pilotat de Florin Rotaru ar fi creat panică.

”Știu că au existat oameni care au sunat atunci la numărul de urgență 112. Probabil nu știau ce se întâmplă și fie le era teamă, fie erau deranjați de zgomotul puternic produs de avion”,  a mai spus vecinul bunicii lui Florin.

Pilotul-erou Florin Rotaru a salvat 4.000 de oameni cu prețul propriei sale vieți. Avea 36 de ani. Nu s-a catapultat, pentru că avionul ar fi căzut în mulțimea adunată la mitingul aviatic de la baza aeriană de la Borcea. Pilotul a luat decizia într-o fracțiune de secundă, când a văzut că avionul a cedat, știind că nu-și va mai vedea niciodată copilul pe care nu apucase nici măcar să-l boteze.

Pilotul Florin Rotaru a murit în 7 iulie, în timpul unui show aviatic, la Baza Borcea. Avionul MiG-21 Lancer pe care îl pilota s-a prăbușit, iar Florin Rotaru a murit carbonizat. În urma accidentului aviatic, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpăneluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.


Citește și:

Șoferul mașinii cu număr anti-PSD face plângere pentru că fiul său a fost nevoit să asiste la audierea sa (VIDEO)

 
 

Urmărește-ne pe Google News