DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

EXCLUSIV | Protocolul dintre Ministerul Sănătății și Patriarhie încalcă legea salarizării bugetarilor. Arhiepiscopia Bucureștilor insistă că are dreptul să numească preoții în spitale

« Înapoi la articol

Comentarii (14)

Romulus70   •   27.06.2024, 22:20

Nici o problema ,să-i lase , din partea mea să pună și câte un popa din "elita " la fiecare wc public( in care să zică AMIN și când intri și când ieși) sau orice pubela din Roamania . Dar condiția săi plătească ei din bugetul propriu sau din banii de protocol al bisericii , nu ai noștri !

Meila   •   26.06.2024, 12:41

Preoții au ajuns niste nesimtiti obraznici și ***sau așa au fost tot timpul

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

Meila   •   26.06.2024, 05:39

Daca vrea patriarhia preoți în spitale ,sa îi plătească ei ,nu noi sa îi plătim și pe preoți ,și mai ceva ,nu este război că preoți sa unble prin spitale ,altceva sa îi plătească enoriași ortodoxii ,din banii adunați în biserici

Delpy   •   26.06.2024, 03:11

La ce șpăgi se dau in spitalele din București (din proprie experiență va spun, spital cu renume, x, in 10 zile, aproximativ 1000 de lei, medicul nu a luat, și nu a cerut nimic, dar restul..."nu e nevoie, bla, bla, dar își țineau buzunarul deschis cu degetul sa ii bagi tu), normal că și popimea vrea parte, unde curge cașcavalul, se găsește mereu să mai vina un șoricel sa roadă. Restul sunt pretexte, de la unii ce nu vor să împartă către alții ce sunt nemulțumiți de împărțeala.

HOPAHPO   •   25.06.2024, 17:16

Implicarea fara nici un drept a biserici in stat, este o intromisiune fara precedent . Nu poti obliga un spital sa angajeze un preot si sa l plateti din banii de la bugetul sanatatii . In afara de asta nu este corect ca un preot sa circule prin spitale , deoarece multi bolnavi isi agraveaza boala considerand ca un preot vine doar cand mai are putin de trait si atunci bolnavii intra in panica . Pe de alta parte , spitalui este o instititie unde transmiterea microbilor , virusilor sau bacteriilor se face foarte usor prin multitudinea de persoane care intra si ies din spitale . Un preot nu poate intra in saloane ca voda prin loboda , hainele care le poarte sunt o sursa de transmitere a multor boli . Si mai putem spune ca bolnavii sunt imbracati lejer in saloane si un preot nu este medic , prezenta lui afectand intimitatea . Sa lasa medicina si sanatatea bolnavilor medicilor si cele ale sufletului preotilor in afara spitalelor .

m1a2r3i4a1n5a6   •   25.06.2024, 12:16

In spitale, cu sutanele lor, nu au ce căuta preoții. Să elaborezi un act pentru a înlesni accesul preoților în spitale este ca și cum de abia acum poporul român se creștinează. Dacă vor ca preoții să fie utili, capii bisericii ar trebui să vadă ce lipsește/ ce lipsesc cel mai mult României: cadrele didactice, mai cu seamă în mediul rural. Preoții ar trebui să mai aibă și o a doua specializare, eventual să urmeze cursurile unui institut pedagogic și să predea o materie , o limbă străină în localitățile rurale unde nu sunt cadre didactice suficiente. Oricum, ei nu sunt ocupați decât duminica. Si așa ajungem la următoarea întrebare-- este proporțional salariul lor cu munca și durata muncii pe care o prestează ? M.Grancea

cineva13   •   25.06.2024, 10:41

Spitalele au nevoie de personal medical, nu de preoți, cum nu ar fi normal sa angajezi psihologi sau psihiatrii in biserici pentru tratarea popilor cu derapaje. Lăsati fiecare instituție cu calificările lor, cine vrea să se roage are bisericile. Si ce vor face spitalele, vor avea preoti pentru toate confesiunile?!

Lipitoare   •   25.06.2024, 10:08

Cred ca spitalele au foarte mare nevoie de personal medical si nu de niste plescari precum preasfintii

Mita2023   •   25.06.2024, 10:01

Cine are nevoie de preot sa- l plateasca ! Pai daca o persoana se duce asa prin tot spitalul de la o sectie la alta, este un perfect purtator de microbi! Terminati cu porcariile!

Realist2023   •   25.06.2024, 09:24

Situatia este contradictorie tocmai din cauza amestecului (in principiu interzis) al Bisericii in trebile institutiilor de stat. Daca functioneaza in cadrul unui spital, sa ii numeasca spitalul dupa legile functionarilor publici, ca pe orice functionar de stat.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close