Judiciariștii nemțeni nu au nici un dubiu în ceea ce privește modul în care s-au derulat scenele atacului în timpul căruia Răducu Bălțătescu și-a înjunghiat, pe rând, soacra, socrul și mai apoi pe soția lui după care a fugit. Probele sunt zdrobitoare motiv pentru care cuțitarul a și fost arestat pentru 30 de zile sub acuzația de tentativă de omor. Însă, conform procedurilor judiciare, cei trei vor fi reaudiați și chiar vor fi duși în ”casa groazei”, la reconstituirea groaznicelor atacuri care i-au vizat.

Cele trei victime sunt încă în spital

”Victimele sunt în spital, în stare stabilă. După ce medicii vor decide externarea acestora, cele trei persoane vor fi audiate și vor fi duse în locuința unde s-a derulat atacul îndreptat asupra lor. Vom relua cercetările și cu participarea lor (n.r. soția și socrii lui Bălțătescu) în casa respectivă, pentru că la primele investigații nu aveau cum să se afle acolo. Este vorba de o procedură judiciară al cărui moment va fi ales în doar în funcție de starea de sănătate a celor tei victime. Probe sunt suficiente împotriva agresorului, dar lucrurile trebuie făcute procedural”, ne-au explicat surse judiciare.

Cuțitarul a fost abandonat de familie în arest

De mai bine de trei săptămâni de când a fost capturat – în urma unei acțiuni care s-a întins pe durata a mai bine de 60 de ore și a vizat și Pădurea de Argint de lângă Agapia -, Răducu Bălțătescu se află într-o celulă a arestului IPJ Neamț. Acum, cuțitarul pare să fie cuprins de remușcări, plasând totul pe seama unui acces de furie alimentat de băutura care, zice el, îi luase mințile.

”Are un comportament exemplar. Nu se ceartă cu nimeni, nu cere nimic în plus față de ce i se cuvine din postura de arestat. Nu a fost vizitat de nimeni din familie sau dintre apropiați motiv pentru care nu a primit nici un pachet și, firesc, mănâncă meniul zilei, de la ”cazan”. Între timp a mai fost audiat o dată, iar la un moment dat i se va propune să participe la reconstituirea atacurilor. Dacă va accepta vom vedea. E dreptul lui să refuze conducerea în teren fără să fie afectat în vreun fel din punctul de vedere al pedepsei”, au adăugat aceleași surse.

CITEȘTE ȘI

O tânără româncă a fost ucisă într-un parc din Germania. Fata de 15 ani, înjunghiată mortal de un turc

 

Urmărește-ne pe Google News