Îşi scriu dorinţele pentru noul an
Şi lor le plac bucatele tradiţionale româneşti, dar în noaptea de Anul Nou servesc preparate specifice japoneze precum supă Ozouni şi prăjituri făcute din orez. În familia lor e tradiţie ca de Revelion copiii să scrie pe hârtie de origami dorinţele pentru anul care vine.
Indienii se distrează în inima Clujului
Danish Ashraf, un indian stabilit la Cluj, va încerca să aducă savoarea bucatelor de acasă pe masa de Revelion. El ne-a spus că va petrece împreună cu câţiva prieteni indieni, turci, dar şi europeni (germani şi britanici).
Danish este unul dintre cei 4.760 de cetăţeni din ţări de pe alte continente care trăieşte în România. Revelionul îl va petrece alături de prieteni în restaurantul pe care-l are la Cluj. Din meniu nu vor lipsi specialităţi precum Samosa – un aluat umplut cu cartofi tocaţi, cu sau fără carne, cu condimente indiene, Biriani – o specialitate din carnetocată de pui, cu orez şi condimente speciale de acasă, Korma – pui sau vită în sos special, câteva specialităţi de Kebab, Dosa – o felie de lipie subţire, prăjită, umplută cu cartofi, orez, legume tocate sau Dal – o specialitate din linte.
Mâncarea tradiţională va fi servită împreună cu narghileaua, după ce vor fi degustate tăriile indiene, respectiv sortimentele de Tadi (un fel de ţuică din cocos – n.r.), sau Bhang, berea Cobra şi vinul din fructul govava. Dansur i le specifice, Dandia sau Bhangra, nu vor lipsi nici ele în această noapte. “În nici un caz nu ne vom plictisi şi nici nu ne vom uita la televizor”, ne-a spus indianul. Danish mărturiseşte că sărbătoarea îi trezeşte dorul de casă, mai ales că nu a mai ajuns în India de 13 ani.