Această opțiune aparea numai pentru pasagerii care acordă un rating de cinci stele șoferului, semnalizând că au fost mulțumiți de serviciul prestat.
Bacșișul este opțional și anonim, iar cei interesați pot alege între sumele recomandate, de 2 lei, 3 lei sau 5 lei, sau poate fi adăugată o altă sumă pe care o doresc ei.
Uber nu percepe comision din recompensă, iar suma oferită va ajunge integral la șofer.
Opțiunea de a acorda bacșiș șoferului va fi disponibilă timp de 30 de zile după finalizarea cursei. Recompensa se poate acorda direct din contul Uber sau de pe email, din sumarul cursei.
Cum oferi bacșiș din contul de pasager
- Intră pe https://riders.uber.com folosind datele tale de autentificare
- Alege cursa din istoric
- Selectează “Oferă o recompensă”
Cum adaugi o recompensă de pe e-mail
- Imediat după încheierea cursei, vei primi sumarul cursei pe adresa de e-mail asociată contului tău Uber
- Deschide sumarul cursei și du-te în josul paginii
- Apasă pe “Oferă o recompensă”
Bine de știut
Asigură-te că adaugi suma corectă de fiecare dată când oferi această recompensă. Poți oferi noi recompense șoferului dacă suma inițială a fost mai mică decât îți doreai, însă nu poți schimba suma care a fost deja introdusă.
Dacă doi sau mai mulți pasageri împart cursa din aplicație prin optiunea Split Fare, doar pasagerul care a efectuat comanda inițial va avea opțiunea de a recompensa financiar șoferul. Suma va fi preluată direct de pe cardul bancar asociat contului pasagerului care a făcut comanda și nu va fi împărțită cu ceilalți pasageri.
Serviciile Uber, la un pas de a fi reglementate
Serviciul de transport Uber se află în centrul mai multor controverse pe întreg mapamondul.
În România, taximetriștii au protestat de mai multe ori împotriva Uber, acuzând compania că face ”piraterie” din cauză că șoferii acesteia nu dețin licențe și autorizații.
Un miting în acest sens al transportatorilor era programat pentru data de 13 decembrie, dar a fost anulat.
Astfel, serviciile Uber sau Taxify ar putea fi interzise.
Peste 450.000 de români utilizează Uber în România în patru orașe, țara noastră fiind a doua piață a companiei după Polonia și a cincea la nivel european.
Marea majoritate a acestora, adică peste 350.000, sunt în București.
Curtea Europeană de Justiție (CJUE) va decide în această lună dacă Uber este serviciu de transport sau serviciu de tehnologie. În cazul în care instanța va constata că este serviciu de transport, atunci compania trebuie să se supună legislației privind transporturile, respectiv să își procure licențe și autorizații.
Avocatul general al curții a emis deja o opinie și anume că Uber este serviciu de transport. În marea majoritate a cazurilor, Curtea Europeană de Justiție ține cont de opinia avocatului general și decide în același sens.