După doar 24 de ore de la difuzarea imaginilor, vânătorașii români cu spirit de aventură și nevoie de ceva euro, erau deja umflați de polițiștii de la IGP și dați pe mâna procurorilor DIICOT. Anchetatorii au realizat rapid că nu este vorba de o tranzacție reală care are legături cu teroriștii, ci de un joc ieftin și murdar al ziariștilor britanici de la Sky News în care a fost târât numele României. Așa cum o cer procedurile judiciare i-au dus din nou pe ”actorașii” de mâna a treia pe platorurile de filmare. Adică într-o poiență de pe dealul Mărișelu, o zonă aflată între Bistrița Năsăud și Târgu Mureș, la vreo 100 de kilometri de locuințele bărbaților.

Echipați din nou ca la ”premieră” – cu cagule pe cap și îmbrăcați în haine militare -, traficanții de ocazie Mihai Aurelian Szanto, finul său Casaba Pantics și Levente Pantic mai ”tras” o dublă pentru anchetatori. ”A fost făcută reconstituirea, așa o cere procedura. Au recunoscut totul la audieri, dar trebuiau să o facă și în teren, unde toată acțiunea a fost filmată”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Pentru că miercuri audierile s-au întins până târziu, procurorii DIICOT le-au întrerupt pentru a le relua în cursul amiezii de ieri. La final, cei trei bărbaţi cercetaţi în dosarul legat de reportajul realizat de postul tv britanic Sky News au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, urmând să fie duşi vineri în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Pantics Levente, Pantics Csaba Atilla şi Szanto Aurelian, cel care ar fi intermediat legătura jurnaliştilor cu persoanele care apar în înregistare, au fost duşi în arestul Poliţiei Capitalei, vineri urmând să fie duşi la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Urmărește-ne pe Google News