Update, 10 iunie, ora 08.16: Mihai Polițeanu, în vârstă de 47 de ani, candidat independent, a transmis un mesaj pe Facebook, în care anunţă că a câştigat primăria Ploieşti.

„De astăzi sunt Primar ales al Ploieștiului, din octombrie noul Primar al Ploieștiului”, a scris Poliţeanu.

El este dat drept câștigător al primăriei municipiului Ploiești şi după numărătoarea paralelă a partidelor politice în secțiile de vot.

Primarul în funcție, Andrei Volosevici, care a candidat din partea PSD, a pierdut zdrobitor, fiind plasat pe locul al treilea, în timp ce reprezentantul liberalilor, medicul Bogdan Nica, s-a plasat pe locul secund, potrivit unor surse politice.

Update, ora 22.01: În curând, primele rezultate parțiale la alegerile pentru primăria Ploieşti.

Prezenţa la vot la alegerile locale 2024 în municipiul Ploieşti a fost de 40,77 la sută. La nivelul judeţului Prahova, prezenţa la vot a fost de 52,49 la sută. Urnele s-au închis la ora 22.00.

Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu
Recomandări
Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu

Update, ora 21.01: Prezenţa la vot la alegerile locale 2024 în municipiul Ploieşti era, la ora 21.00, de 39,18 la sută. La nivelul judeţului Prahova, prezenţa la vot era de 50,92 la sută.

Update, ora 19.01: Prezenţa la vot la alegerile locale 2024 în municipiul Ploieşti era, la ora 19.00, de 32,95 la sută. La nivelul judeţului Prahova, prezenţa la vot era de 43,97 la sută.

În Prahova, la ora 17.00, votaseră 119.000 de femei și 114.000 de bărbați. Dacă la începutul zilei cei mai activi au fost cei din categoria de vârstă peste 65 de ani, după amiază au ieșit mai mulți din categoria 45-64 de ani, notează observatorulph.ro. În Ploiești, până la ora 17.00, votaseră aproximativ 26.000 de femei și 22.000 de bărbați.

Update, ora 17.02: Prezenţa la vot la alegerile locale 2024 în municipiul Ploieşti era, la ora 17.00, de 27,04 la sută. La nivelul judeţului Prahova, prezenţa la vot era de 36,25 la sută.

Până la ora 14.00, au fost înregistrate 29 de incidente legate de procesul de votare, a precizat IPJ Prahova. Dintre acestea, 13 dintre în curs de verificare, iar 11 nu au fost confirmate.

Update, ora 15.02: Prezenţa la vot la alegerile locale 2024 în municipiul Ploieşti era, la ora 15.00, de 22,59 la sută. La nivelul judeţului Prahova, prezenţa la vot era de 30,12 la sută.

Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll
Recomandări
Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll

Până la ora 11.00, au fost semnalate 18 incidente sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate, a anunţat IPJ Prahova.

Update, ora 13.08: Prezenţa la vot în municipiul Ploieşti era, la ora 13.00, de 17,56 la sută. La nivelul judeţului Prahova, prezenţa la vot era de 23,44 la sută.

În Prahova, au fost înregistrate 3.900 de cereri pentru urna specială. Din acest total, peste 700 de cereri pentru urna specială au fost înregistrate la nivelul Penitenciarului Ploiești și Penitenciarului de Femei de la Târgșor, informează observatorulph.ro.

Update, ora 11.11: Prezenţa la vot în municipiul Ploieşti era, la ora 11.00, de 10,33 la sută. La nivelul judeţului Prahova, prezenţa la vot era de 14,27.

Alegeri locale Ploiești 2024

Cetățenii județului Prahova sunt așteptați duminică, pe 9 iunie, la urne ca să-și aleagă primarul și consilierii locali în cadrul alegerilor locale 2024, adică pe cei care vor lua decizii cu privire la aspecte care ne afectează direct, precum bugetul local, serviciile publice locale și dezvoltarea urbană și rurală.

Data alegerilor locale din 2024 a fost stabilită prin OUG pe 8 martie, atunci când s-a decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.

Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor
Recomandări
Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor

Secțiile de votare se închid la ora 22.00 și tot atunci ar urma să apară și primele estimări ale unui EXIT POLL pentru Primăria Ploiești.

Cine sunt candidații la Primăria orașului Ploiești

Pentru şefia primăriei Ploieşti pentru următorii 4 ani, anul acesta se află în cursă 10 candidaţi, printre care și Volosevici Andrei-Liviu, actualul primar susţinut de PSD, care este la al treilea mandat. Edilul actual Volosevici Andrei-Liviu a fost ales în 2020 primar al municipiului Ploieşti, funcție pe care a mai ocupat-o între 2008 și 2012.

Contracandidaţii lui de anul acesta sunt Nica Bogdan-Cristian de la PNL, Săraru Alexandru de la partidul AUR, Enescu Răzvan de la USR, Toma Cochinescu de la PRECO, Beciu Narcis de la PNC, Doru Marian de la PP, Dolniceanu Simona-Elena de la PRA, Urzeală Ionuţ-Mihail de la PER, dar şi candidatul independent Poliţeanu Mihai-Laurenţiu.

Care sunt candidatii la președinția Consiliului Județean Prahova

Pe lista la șefia Consiliul Județean Prahova se află:

  • Iulian Dumitrescu (PNL);
  • Adrian George Axini (AUR);
  • Virgiliu Daniel Nanu (PSD);
  • George Ionescu (Forţa Dreptei – Alianţa Dreapta Unită);
  • Adrian Petrache (Alianţa Naţional Ţărănistă);
  • Gheorghe Năsulea (Partidul SOS România);
  • Mihai Cristian Neagu (Mişcarea Noi, Ploieştenii);
  • Gabriel Mihai Muşuroia (Partidul România în Acţiune).

Ce votăm la alegerile locale 2024

La alegerile locale din 9 iunie, cetățenii aleg primarii localităților, președinții Consiliilor Județene și consilierii locali. Votul este important pentru că de el va depinde gestionarea bugetului local, dezvoltarea infrastructurii – drumuri, școli, spitale – și serviciile publice locale, adică salubritate și transport public.

Cum se realizează un exit poll

Mii de persoane au fost implicate duminică în cercetările care se desfășoară pe tot parcursul zilei, începând de la ora 7.00 – ora de deschidere a secțiilor de vot – și până la ora 22.00 – când se închid urnele. Operatorii sunt prezenți la secțiile de vot din câteva mari orașe din țară pentru a-i intervieva pe alegători după ieșirea de la urne. Aceștia le vor adresa o serie de întrebări legate de votul exprimat la alegerile locale din 9 iunie 2024. Discuția cu operatorii durează cel mult un minut, iar datele furnizate sunt confidențiale.

Niciunul dintre alegători nu va fi întrebat detalii legate de identitate, precum numele, adresa sau alte date personale. Alături de operatorii din secțiile de votare, vor fi mobilizați mai mulți supervizori care vor avea rolul de a monitoriza permanent procesul de culegere a datelor și respectarea procedurilor.

Cum afli care este secția ta de votare

Toate informațiile privind secțiile de votare se regăsesc în Registrul Electoral, care poate fi consultat online. Site-ul culege date de geolocalizare ca să vă poată îndruma prin intermediul Gogle Maps la secția de votare.

Secțiile de votare sunt deschise în intervalul orar 07.00-22.00. Cei care la ora 22.00 se află în sediul secţiei de votare, dar şi cei care se află la rând afară, pot să voteze până până la ora 23.59.

La alegerile locale, alegătorii pot vota unde sunt arondați potrivit adresei de domiciliu sau de reședință:

  • în localitatea de domiciliu, adică la adresa din cartea de identitate/buletin
  • în localitatea de reședință, unde au viza de flotant, pe listele permanente, dacă au depus în prealabil o cerere la primăria respectivă cu 45 de zile înainte de data alegerilor sau pe listele suplimentare
  • alegătorii cu domiciliul în străinătate pot vota doar în țară și doar dacă și-au stabilit reședința în țară înainte de 11 aprilie. În străinătate nu se votează la alegerile locale.

Alegătorul nu mai poate vota și la secția unde este arondat conform domiciliului dacă a votat deja la secția unde are reședința sau invers. Dacă stați într-o localitate și nu aveți documente care să dovedească șederea, nu veți putea vota în localitatea respectivă.

Ce nu ai voie să faci în secția de votare – contravenții și sancțiuni

Potrivit Ghidului publicat pe site-ul Autorității Electorale Permanente, cei care încalcă legea comit fie contravenții, fie infracțiuni prevăzute de Codul Penal, în funcție de gravitatea faptei. Contravențiile sunt un set de norme juridice care reglementează comportamentele neconforme cu legile, caz în care se aplică pedepse sub formă de amenzi. Contravențiile sunt considerate mai puțin grave decât infracțiunile și nu sunt pedepsite de Codul Penal.

Ce face un primar de localitate

Un primar are funcții de autoritate publică, asigurând respectarea legilor și a drepturilor cetățenilor, implementarea legislației, și conduce aparatul de specialitate al primăriei.

Potrivit Legii administraţiei publice locale, iată ce face un primar de localitate și care sunt principalele atribuții ale primarului includ:

  • reprezintă unitatea administrativ-teritorială în relațiile cu alte autorități și în justiție.
  • funcționează ca ofițer de stare civilă și autoritate tutelară, organizează alegerile, referendumul și recensământul.
  • prezintă rapoarte anuale și strategii de dezvoltare economică, socială și de mediu consiliului local
  • exercită funcția de ordonator principal de credite, întocmește și gestionează bugetul local și inițiază negocieri pentru împrumuturi
  • coordonează și asigură realizarea serviciilor publice locale, gestionează situațiile de urgență, și numește conducătorii instituțiilor publice locale.
  • elaborează planuri urbanistice, emite avize și autorizații, și asigură conformarea cu standardele de protecție a mediului.

Istoria orașului Ploiești

Ploiești este municipiul de reședință al Județul Prahova și se află la doar 60 de kilometri de București, iar istoria lui este fascinantă. A fost cunoscut drept „orașul aurului negru”, al rafinăriilor, al lui Caragiale, al lui Toma Caragiu sau al lui Nichita Stănescu.

Legenda spune că orașul Ploiești a fost numit după părintele Ploaie, un evadat din Transilvania. În secolul al XVI-lea, orașul este atestat documentar pentru prima oară ca fiind o tabără militară a armatei lui Mihai Viteazu. Orașul Ploiești a început să se dezvolte repede. De fapt, în 1856 a fost deschis prima rafinărie de petrol din lume în apropierea orașului.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, orașul a fost ținta unor bombardamente care aveau ca scop să distrugă capacitățile de rafinare ale orașului. Distrugerile majore au avut loc în 1944. Bombardamentele au distrus multe clădiri. Statisticile spun că una din opt clădiri ale orașului a fost complet distruse. Adică peste 55% din totalul imobilelor din Ploiești.

După anul 1990, orașul Ploiești a avut parte din nou un avânt economic și cultural. În oraș există rafinării, fabrici de echipamente petroliere, o distilerie și rezervoare de depozitare. Tot aici se află fabrici de textile și de procesare a alimentelor. Dar nu doar atât. Orașul are șase muzee și se transformă, iarna, într-un adevărat spectacol de luminițe. Orașul a fost numit „Ploești” până a venit la putere regimul comunist în România.

Vezi şi rezultate, exit poll Bucureşti, rezultate, exit poll Braşov, rezultate, exit poll Timişoara, rezultate, exit poll Cluj-Napoca, rezultate, exit poll Constanţa, rezultate, exit poll Iaşi, rezultate, exit poll Oradea, rezultate, exit poll Craiova, rezultate, exit poll Alba Iulia, rezultate, exit poll Sinaia!

Vezi și: Ce să vizitezi în Ploiești

Foto:123rf.com


Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!  

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentarii (1)

Marica13   •   09.06.2024, 17:45

Iesiti la vot...acum e momentul nostru !

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Elena Lasconi, despre Călin Georgescu: ”Când am atras atenția că țopăie trolii pe rețelele sociale am fost ridiculizată”
Știrileprotv.ro
Elena Lasconi, despre Călin Georgescu: ”Când am atras atenția că țopăie trolii pe rețelele sociale am fost ridiculizată”
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Viva.ro
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Gabriel Cotabiță, plâns de nașii lui de cununie, Delia și Răzvan Munteanu. Dureros cum au reacționat aceștia după moartea artistului
Libertateapentrufemei.ro
Gabriel Cotabiță, plâns de nașii lui de cununie, Delia și Răzvan Munteanu. Dureros cum au reacționat aceștia după moartea artistului
Cum arată vila de cinci stele din care Călin Georgescu a urmărit rezultatul alegerilor. Motivul pentru care proprietatea nu apare în declarația de avere
FANATIK.RO
Cum arată vila de cinci stele din care Călin Georgescu a urmărit rezultatul alegerilor. Motivul pentru care proprietatea nu apare în declarația de avere
Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
GSP.RO
Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Elle.ro
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu. Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României
Unica.ro
Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu. Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României
Cine e Călin Georgescu și ce avere are
Financiarul.ro
Cine e Călin Georgescu și ce avere are
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
Observatornews.ro
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
Horoscop 25 noiembrie 2024. Capricornii au parte de o zi pentru care sunt pregătiți, pentru că li se cere o atitudine ceva mai rezervată
HOROSCOP
Horoscop 25 noiembrie 2024. Capricornii au parte de o zi pentru care sunt pregătiți, pentru că li se cere o atitudine ceva mai rezervată

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI