UPDATE ora 23:01 – Potrivit numărătorii paralele realizate de observatorii alianței, Dominic Fritz a obținut peste 50 la sută din voturi în 15 din cele 16 secții din Timișoara unde numărătoarea s-a încheiat.
UPDATE ora 22.48: Nicolae Robu și-a recunoscut înfrângerea în fața lui Dominic Fritz.
„Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare. Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare, nu o pot spune în procente”, a spus Robu, potrivit tion.ro.
UPDATE ora 21:01. Primele rezultate la alegerile locale din Timișoara vor fi anunțate în jurul orei 21:30.
UPDATE ora 21.00. Prezența la vot în județul Timiș este de 41,38%. În total, au votat 261.327 alegători.
UPDATE ora 19.00. Prezența la vot în județul Timiș este de 38,30%. În total, au votat 241.887 alegători.
UPDATE ora 18.00. Prezența la vot în județul Timiș este de 35,02%. În total, au votat 221.206 alegători.
UPDATE ora 17.00. Prezența la vot în județul Timiș este de 31,53%. În total, au votat 199.169 de alegători.
UPDATE ora 16.00. Prezența la vot în județul Timiș este de 28,01%. În total, au votat 176.933 de alegători.
UPDATE ora 15.00. Prezența la vot în județul Timiș este de 24,61%. În total, au votat 155.464 de alegători.
Grafice prezența la vot la ora 15.00 în municipiul Timișoara. Foto: Captura ROAEP
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 3UPDATE ora 13.00. Prezența la vot în județul Timiș este de 17,68%. În total, au votat 111.695 de alegători.
Candidatul PNL la Primăria Timișoarei, actualul edil, Nicolae Robu a votat duminică. Pentru el, firește, după cum a lăsat să se înțeleagă.
“Am votat pentru continuitatea în dezvoltarea Timișoarei, în evoluția Timișoarei ca un oraș european autentic de prim rând. Desigur, votul fiecăruia dintre noi este implicit și un vot pentru România”, a declarat Nicolae Robu la ieșirea de la urne.
Și principalul său contracandidat, Dominic Fritz, a votat. “A fost pentru mine primul vot în România și l-am dat cu multă încredere că putem să ne reconectăm cu valorile Timișoarei, dar și de viitorul Europei”, a spus acesta.
UPDATE ora 11.00. Prezența la vot în județul Timiș este de 10,37%. În total, au votat 65.495 de alegători.
UPDATE ora 10.00. Prezența la vot în județul Timiș este de 6,91%. În total, au votat 43.670 de alegători.
Timișorenii sunt chemați duminică la urne să-și aleagă primarul și consilierii locali pentru următorii patru ani. Urnele se vor închide la ora 21.00 și tot atunci ar urma să apară și primele estimări ale unui EXIT POLL pentru Primăria Timișoarei realizat de CURS.
Cu câteva zile înainte de vot, situația părea echilibrată între actualul edil, Nicolae Robu și candidatul USR-PLUS, Dominic Fritz. Ultimul este născut în Germania, dar locuiește de mai mulți ani în Banat și vorbește perfect limba română.
La Consiliul Județean principalii contracandidați sunt Alin Nica, de la PNL și Cristian Moș, de la USR-PLUS. Tradițional, în Timișoara și județul Timiș, PSD nu a avut niciodată rezultate notabile.
Cum votăm la alegerile de duminică
La secția de votare mergeți cu actul de identitate (carte de identitate, buletin, pașaport, carnetul de serviciu pentru elevii din școlile militare). Nu contează cu ce act de identitate din cele menționate mai sus vă prezentați, important este ca el să fie valabil în ziua votului.
Ajunși la secția de votare, veți prezenta actul de identitate operatorului de calculator, care îl va scana. După aceea, vă veți deplasa către membrii biroului electoral. Aceștia vă vor identifica pe lista electorală și veți da o semnătură. Abia apoi veți primi buletinele de vot. Este vorba despre patru buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru consiliul local, unul pentru consiliul județean și unul pentru președintele consiliului județean. Aflați în continuare cum votați corect la alegerile locale.
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a decis lista finală cu sediile secţiilor de votare la aceste alegeri locale din 2020. Potrivit acestei decizii, românii vor vota în 18.794 de secții.
Află la ce secție votezi dacă ești din Timișoara!
Pentru a afla la ce secție de votare vă puteți exprima opțiunea politică trebuie să completați un formular aflat pe site-ul AEP
Cum se desfășoară un exit-poll
Mii de persoane sunt implicate astăzi în cercetările care se desfășoară pe tot parcursul zilei, începând de la ora 7.00 – ora de deschidere a secțiilor de vot – și până la ora 21.00 – când se închid urnele.
Operatorii sunt prezenți la secțiile de vot din câteva mari orașe din țară pentru a-i intervieva pe alegători după ieșirea de la urne. Aceștia le vor adresa o serie de întrebări legate de votul exprimat la alegerile locale din septembrie 2020. Discuția cu operatorii durează cel mult un minut, iar datele furnizate sunt confidențiale.
Niciunul dintre alegători nu va fi întrebat detalii legate de identitate, precum numele, adresa sau alte date personale. Alături de operatorii din secțiile de votare, vor fi mobilizați mai mulți supervizori care vor avea rolul de a monitoriza permanent procesul de culegere a datelor și respectarea procedurilor.
Urmăriți pe Libertatea:
- live update cu prezența la vot la alegerile locale 2020
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro