Ideea de a asigura populației un venit garantat devine tot mai populară în rândul mai multor țări de pe glob. Susținătorii acesteia susțin că astfel de scheme de ajutorare oferă muncitorilor mai multă securitate financiară în condițiile în care tehnologizarea producției reduce necesitatea muncii umane, iar acest lucru duce la o creștere a numărului șomerilor.

Cei 4.000 de canadieni prinși în programul pilot vor primi fiecare în jur de 12.000 de dolari americani pe an. Singura condiție pentru ca o persoană să se califice în acest program este să aibă între 18 și 64 de ani și să aibă un venit limitat.

Guvernul a anunțat că urmărește să vadă dacă acest program poate oferi un sprijin muncitorilor vulnerabili și poate să îmbunătățească rezultatele în materie de sănătate și educație pentru persoanele cu venituri mici și poate face ca toți locuitorii să beneficieze de creșterea economică a regiunii Ontario.

Programul este menit să încurajeze participanții să își obțină propriul salariu, dar în același timp să le ofere un venit în perioada în care trec printr-o situație dificilă.

În prezent rata șomajului în Ontario, cea mai populată regiune din Canada, unde românii vor putea circula fără viză de la 1 mai, cu 12 milioane de locuitori, este de 6,4%, ușor sub media națională.

Finlanda a lansat un program similar în luna ianuarie. Guvernul a promis să ofere un venit garantat pentru 2.000 de persoane, indiferent dacă aceștia muncesc sau nu. Olanda și Kenya au anunțat că iau în considerare implementarea unui proiect pilot asemător.

 
 

Urmărește-ne pe Google News