]ay Butler, director adjunct la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, a precizat că rapelul a fost asociat cu un număr mai mare de efecte secundare decât la prima doză, iar o a treia doză ar putea crește acest risc.

„Suntem foarte interesaţi să ştim dacă o a treia doză poate fi asociată sau nu cu un risc mai mare de reacţii adverse, mai ales în cazul celor grave, deşi rare”, a spus oficialul american.

Jay Butler a precizat că nu există momentan dovezi privind scăderea imunității în rândul persoanelor vaccinate la începutul campaniei de vaccinare, în decembrie 2020 sau ianuarie 2021. De asemenea, el a arătat că vaccinurile existente sunt eficiente în privința variantei Delta.

Pfizer/BioNTech au anunțat joi că vor solicita aprobarea în SUA și Europa pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva coronavirusului, susținând că injectarea unei doze suplimentare, în decurs de 12 luni, ar spori în mod considerabil imunitatea.

Duminică, membrii Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) și ai Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au anunțat că persoanele vaccinate complet anti-COVID nu au nevoie de o a treia doză. Cu toate acestea, autoritățile americane au anunțat că vor continua să facă cercetări în acest sens înainte de o decizie finală.

Studiile au arătat că două doze din vaccinurile bazate pe tehnologia ARN mesager (Pfizer și Moderna) oferă o protecție puternică față de infectarea cu varianta Delta, care este mult mai contagioasă decât celelalte tulpini cunoscute.

Urmărește-ne pe Google News