Atacul a relansat o dezbatere cu privire la imigraţie în Germania şi exercită presiuni suplimentare asupra lui Olaf Scholz odată cu apropierea unor alegeri regionale importante prevăzute duminică.

„Aparatul de securitate spune de ani întregi că gruparea Stat Islamic și alții asemenea lor folosesc rutele refugiaților pentru a construi structuri teroriste în Europa și în Germania”, amintește cercetătorul în domeniul extremismului.

Mansour crede că „7 octombrie (n.r. ziua atacului-surpriză al grupării Hamas în Israel) este ziua în care islamiștii din întreaga lume au avut sentimentul că «Wow! Putem face și noi multe!». S-a născut o mentalitate de învingător. Acest lucru le dă islamiștilor multă motivație pentru a-și comite crimele!”.

Expertul avertizează că „islamismul a devenit și o cultură a tinerilor prin imagini emoționate și videoclipuri furioase. Ceea ce se întâmplă acum pe rețelele de socializare este un tsunami! Acesta este un potențial care trebuie să ne sperie enorm pe toți”.

Eu însumi lucrez cu tineri în școli și închisori și observ că mulți tineri consumă conținut radical pe rețelele de socializare și se distanțează de societatea majoritară. Atacatorul de la Soligen a declarat că atacul este o răzbunare pentru presupusul masacru din Palestina”, afirmă psihologul.

La scurt timp după atacul din Solingen, gruparea teroristă Statul Islamic (SI) a publicat pe internet o fotografie în care se presupune că apare atacatorul Issa al Hasan (26 de ani).

Mansour a fost „uimit” că „acum trei săptămâni am discutat dacă controalele la frontieră au sens”. Acum, aceste controale „au fost extinse de ministrul de interne pentru a câștiga puncte la alegerile din est”.

Îngrijorarea expertului în islamism este că „nu putem face distincția între oamenii care caută protecție și cei care vin în Europa pentru a comite atacuri. Situația de astăzi pune vieți în pericol”.

Marți, 27 august, poliţia germană a împușcat mortal un tânăr acuzat că a atacat trecători cu două cuţite la Moers.

Urmărește-ne pe Google News