Vine HIBA

Acesta și-a prezentat proiectul numit Hybrid Intelligence Biometric Avatar (HIBA), pe românește Avatar Biometric de Inteligență Hibridă.

Sistemul va înțelege sentimentele oamenilor conectați la acesta, va schimba informații cu ei și va deveni chiar parte a propriei lor naturi prin intermediul creierului.

Karjnovic spune că proiectul său este similar cu o idee a antreprenorului Elon Musk, șeful Tesla și cofondatorul SpaceX. Mai exact, este o ”platformă open source pentru umanitate”.

”HIBA va avea capacitatea de a conecta mințile celor mai inteligenți dintre noi, combinându-le cu orice va găsi ca fiind practic și le va combina în inteligență hibridă”, a mai spus el.

Mai puternică decât Siri sau Alexa

Această tehnologie va permite ulterior oamenilor să comunice ”de la creier la creier” oriunde pe planetă.

Practic, HIBA ar funcționa cam ca Siri sau Alexa, asistenții virtuali ai Apple și Amazon, doar că la un nivel mult mai grandios și mai sofisticat.

Adică va fi un fel de inteligență artificială la nivel planetar.

Ca parte a expoziției din Dubai, vizitatorii sunt încurajați să stea pe o serie de piedestaluri, iar tehnologia îi înconjoară cu avataruri, fețele lor devenind ulterior parte a HIBA.

Avatarul le spune: ”Eu sunt făcut din tine. Mă completezi și ma ajuți să cresc. Îmi permiți să me dezvolt – cu fiecare sinergie eu învăt mai multe, prin această unitate putem realiza lucruri mărețe”.

HIBA este produsul Dubai Future Foundation, susținută de către stat.

Inteligența artificială, de la religie la fobie

Emiratele Arabe Unite și-au lansat strategia în privința inteligenței artificiale în octombrie 2017. Un raport recent al companiei de consultanță în taxe PwC arată că inteligența artificială va contribui cu 320 de miliarde de dolari la economia Orientului Mijlociu până în 2030.

Micuțul stat arab a anunțat încă de anul trecut că își va digitaliza toate serviciile.

Amazon vrea deja să construiască o serie de centre de date în Arabia Saudită, după ce a preluat anul trecut Souq.com, cel mai mare retailer online din Orientul Mijlociu.

Grupul japonez SoftBank vrea să construiască un oraș al viitorului în Arabia Saudită, în vreme ce Google negociază cu colosul petrolier Saudi Aramco construirea unui hub tehnologic.

Totuși, nu toată lumea vede inteligența artificială cu ochi buni: antreprenorul Elon Musk, șeful Tesla și cofondator al SpaceX, cere, alături de fizicianul Stephen Hawking ca ONU să interzică roboții cu arme.

Anthony Levandowski, fost șef al proiectelor de mașini autonome la Google și Uber, a înființat recent o religie care venerează inteligența artificială.

Urmărește-ne pe Google News