El a menționat că elementul principal al unor astfel de îmbunătățiri sunt focoasele și motoarele care funcționează pe principiile armelor cinetice.

Matviciuk a clarificat că orice rachetă, inclusiv Satan și Bulava, „poate fi adaptată pentru a utiliza aceste tehnologii”.

Componentele-cheie rămân motoarele și focoasele noi, „care pot fi separate printr-un semnal de la computerul de bord, iar rachetele în sine funcționează pe principiile impactului cinetic, ceea ce le crește semnificativ puterea distructivă”.

Expertul a subliniat că astfel de tehnologii pot face rachetele mai puternice și mai eficiente, deoarece fac posibilă distrugerea obiectelor strategice fără utilizarea focoaselor nucleare, ceea ce asigură un grad ridicat de siguranță și fiabilitate. „Rachetele ar fi mai puternice decât Oreșnik”, a declarat expertul.

Video: Lansarea unei rachete „Satan 2”
Sursa: Ministerul Apărării rus

Federația Rusă poate reutiliza sistemul de rachete hipersonice Oreșnik, „dar va folosi această capacitate când va fi necesar”, a spus, recent, președintele rus Vladimir Putin.

„Nu ne grăbim să le folosim, pentru că aceste arme puternice sunt concepute pentru a rezolva anumite probleme”, a adăugat Putin.

FT: Oreșnik, cu echipamente occidentale avansate

Ucrainenii au scris, recent, că rachetele Oreșnik nu sunt noi, ci au piese produse chiar și în 2017. Racheta Orelnik, care, potrivit lui Putin, este atât de avansată din punct de vedere tehnologic încât se presupune că nu poate fi interceptată de sistemele moderne de apărare aeriană, este produsă la întreprinderile rusești folosind echipamente occidentale avansate, a dezvăluit Financial Times.

Această concluzie se bazează pe informații despre activitățile marilor întreprinderi rusești producătoare de tehnologie de rachete, inclusiv rachete balistice: Institutul de Inginerie Termică din Moscova (MIT), concernul Sozvezdie și centrul de cercetare și producție Titan-Barricades.

 
 

Urmărește-ne pe Google News