Mircea Beuran a spus că pacienta de 66 de ani suferea de un cancer în starea avansată fiind ”un caz oncologic depășit”. Chiar și în aceste condiții, Beuran a făcut o primă operație urmată însă de complicații – două hemoragii interne pe 22 decembrie.

”Un coleg de-al meu, venind la contravizită, sesizează acest lucru, îmi dă telefon și îi spun că trebuie dusă la sala de intervenție și că voi veni să ajut și eu echipa”, a spus Beuran, pentru Antena3.

Problemele pentru cei care au început operația au apărut odată cu folosirea electrocauterului.

Au simțit miros de priză arsă, un miros tipic. Imediat au sesizat că de sub câmpurile operatorii apare fum. Au mobilizat câmpul operator, dar intrând aer probabil s-a aprins. E greu de spus cum s-a putut aprinde. Când s-a produs focul, echipa operatorie a încercat să înăbușe flacăra și cineva a adus un vas cu apă să stingă focul.

Mircea Beuran, chirurg:

Medicul Beuran susține că a ajuns în sala de operații după ce a fost stins focul și a ajutat echipa să finalizeze intervenția chirurgicală asupra pacientei care apoi a fost transferată la secția de Mari Arși.

Eu în momentul acela nu eram în blocul operator și acest lucru se poate dovedi cu ajutorul camerelor de luat vederi (…) Când am ajuns, bolnava era deja mutată în altă sală și echipa căuta să facă hemostaza, oprirea sângerării. Când ei căutau să facă hemostaza, am apărut și eu. Echipa era șocată pentru că a trecut prin acest eveniment. Apoi am preluat și am finalizat operația”, a spus Beuran.

Mircea Beuran, chirurg:

Potrivit primei evaluări, suprafața arsă de pe pielea pacientei era de 20-30%. Mircea Beuran nu-și reproșează nimic nici din punct de vedere procedural, el afirmând că a informat imediat conducerea spitalului în legătură cu incidentul.

”Nu s-a căutat să se mușamalizeze nimic”

”Cum s-a terminat actul operator și tot inventarul de gesturi medicale, am anunțat personal managerul spitalului, directorul medical și familia acestei paciente. Nu s-a căutat să se mușamalizeze nimic. Este un eveniment neplăcut în care medicul nu a fost implicat pentru că arsura nu este unde a lucrat cu electrocauterul, ci în spate, unde sunt firele de la placa neutră”, a spus chirurgul.

Beuran a spus că a semnat protocolul operator pentru că era normal să-și asume finalizarea intervenției chirurgicală și a contrasemnat, în calitate de șef de secție, nota informativă redactată de medicii care început operația

”Ca medic și șef de secție, ce-i deasupra mea, conducerea spitalului, familia a fost informată imediat. Conducerea spitalului a avut datele de când s-a încheiat activitatea în sala de operații”, a mai spus chirurgul.

În ce privește starea pacientei, Beuran a spus că este sub comă indusă pentru că se face tratamentul specific arsurii. ”Este monitorizată, luptăm în continuare pentru viața ei. Este un caz greu, complex. Este o bolnavă cu o imunitate slabă. Am luptat și luptăm în continuare, este îngrijită așa cum trebuie”, a conchis Mircea Beuran.

Urmărește-ne pe Google News