Potrivit Comitetului Național Antiterorism, explozia mașinii a avut loc la ora 6:07, ora Moscovei, și a provocat distrugerea parțială a două secțiuni ale podului și aprinderea vagoanelor de pe cale ferată.

„Pe partea rutieră a podului din Crimeea, din partea Peninsulei Taman, la ora 6:07, un camion a fost aruncat în aer, ceea ce a dus la aprinderea a șapte rezervoare de combustibil ale unui tren care se deplasa în direcția Peninsulei Crimeea”, a anunțat Comitetului Național Antiterorism din Rusia, într-un comunicat, preluat de presa rusă.

Două videoclipuri publicate și pe conturi ruse de Telegram, dar și în presa de la Moscova arată momentul exploziei, surprins de camere de supraveghere.

 
 

Un expert în explozibili a declarat pentru BBC că, probabil, incendiul nu a fost cauzat de o lovitură cu rachetă.

„Lipsa daunelor evidente de explozie/fragmentare pe suprafața drumului sugerează că nu a fost folosită o armă cu aer”, a spus el, dar a opinat că este posibil ca „un atac bine planificat de jos, de sub pod, să fi fost cauza”.

În urma exploziei, președintele rus Vladimir Putin a ordonat crearea unei comisii guvernamentale. Podul a fost inaugurat de Vladimir Putin în 2018 și este considerat un simbol al anexării Crimeei. Totodată, podul e o rută importantă de aprovizionare a armatei ruse.

Urmărește-ne pe Google News