UPDATE: 12.30: Printre victime se numără și un bebeluș de 9 luni. Copilașul a fost transportat la spital, unde medicii l-au diagnosticat cu „contuzie frontală, escoriaţie piramidă nazală şi în regiunea temporală posterioară”.

Părinții au refuzat ca bebeluşul să fie internat pentru supraveghere. Martorii de la faţa locului au povestit că peste bebeluş ar fi căzut o bucată de tavan, desprinsă în urma exploziei, potrivit Bistriteanul.ro

UPDATE ora 9.00| Explozia care a avut loc în cursul nopții de marți spre miercuri într-un apartament din municipiul Bistrița s-ar putea să fi fost provocată chiar de tânărul de 24 de ani care locuia în imobil și care s-a ales cu arsuri pe aproximativ 70% din corp.

Comisia de evaluare a incidentului ia în calcul declarațiile făcute de vecinii și cunoscuții tânărului care spun că acesta ar fi avut probleme de integrare, că obișnuia să consume droguri și că se certa foarte des cu bunicul care locuia în același apartament, dar care nu a fost acasă în momentul producerii deflagrației.

Explozia a afectat aproximativ 65 de apartamente din două blocuri zona fiind în prezent împrejmuită. Au fost distruse bucăți din structura blocului și geamurile apartamentelor. Patru persoane care locuiau în apartamentele alăturate și care nu mai prezintă siguranță au fost cazate în cursul nopții la un centru de cazare a persoanelor fără adăpost din municipiul Bistrița.

Comisia urmează să analizeze câte alte apartamente nu mai pot fi locuite în prezent și să găsescă soluții pentru locatarii acestora.

Cauza probabilă a exploziei este o acumulare de gaze, angajații firmei de furnizare a gazului aflându-se în zonă pentru a verifica situația.

Deflagrația a distrus zeci de apartamente

Explozia a avut loc în noaptea de marți spre miercuri într-un apartament dintr-un bloc din centrul municipiului Bistriţa.

Nouă persoane au fost transportate la spital și aproximativ o sută de locatari din cele 40 de apartamente ale imobilului fiind evacuate şi ulterior mergând la rude sau într-un adăpost pus la dispoziţie de primărie, în urma exploziei din Bistrița.

Din primele informații reiese că pagubele produse de explozie sunt mari. Locuințele blocului de peste drumul celui în care s-a produs deflagrația au rămas fără geamuri. Bucăți din blocul în care s-a produs explozia au fost împrăștiate în locul de joacă pentru copii din apropiere, întinzându-se pe zeci de metri.

Pagubele uriașe produse de deflagrație

Cel mai probabil a fost afectată structura de rezistență a clădirii, plăcile de beton deplasându-se pur și simplu la etajul al III-lea. Un martor povestește cum a văzut  de la patru blocuri distanță o flacără care ardea cu putere, imediat după ce s-a auzit bubuitura.

Un tânăr rănit grav, transportat la București

Potrivit ISU Bistrița, au fost afectate toate cele 40 de apartamente din blocul în care s-a produs explozia și alte 20-25 din blocul de vis-a-vis. Nouă persoane au avut nevoie de ajutor medical, una fiind în stare gravă, cu arsuri de peste 70% din suprafața corpului. Se pare că în starea cea mai gravă s-ar afla tânărul care locuiește în apartamentul unde s-a produs explozia, acesta fiind transportat la București.

Potrivit vecinilor, este vorba despre un tânăr care are probleme cu drogurile. Acesta ar fi fost internat inclusiv la Secția de Psihiatrie.

Urmărește-ne pe Google News