Vă avertizăm că urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Explozia a avut loc pe strada Lehi din sudul Tel Avivului.

Luni dimineață, Haim Bobalil, comandantul poliției din zona Ayalon din Tel Aviv, a declarat că, în urma unei evaluări, poliția a considerat că este vorba despre o amenințare teroristă. Una dintre ipotezele vehiculate este cea a unui atac eșuat.

„A fost un miracol că nu a explodat în cea mai apropiată sinagogă sau în centrul comercial. S-ar fi putut termina cu zeci de morți”, a spus comandantul.

Anchetatorii analizează posibilitatea ca suspectul să fi venit din Cisiordania, mai notează presa din Israel.

„Au fost primite zeci de apeluri de către centrul de urgență, raportând o explozie puternică și părți ale corpului împrăștiate pe strada Lehi”, a declarat comandantul districtului central, Perez Ammar, adăugând că atunci când forțele de poliție au ajuns la fața locului, „au observat un corp mutilat și semne de explozie pe perete”.

Totodată, poliția a precizat că persoana ucisă „nu este un civil nevinovat, ci mai degrabă persoana care transporta dispozitivul exploziv”.

„Am fost chemați la fața locului din cauza cetățenilor care au auzit o explozie puternică. Atunci când am ajuns, am văzut camionul în flăcări, iar lângă el, un bărbat de aproximativ 50 de ani zăcea inconștient cu răni multiple. După analizele medicale, a fost găsit fără puls, și tot ce a trebuit să facem a fost să-l declarăm decedat pe loc”, a declarat și paramedicul Nitzan Faraj.

Un bărbat de 33 de ani a fost rănit moderat în urma exploziei.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News