„La Petromidia zona Midia Năvodari s-a produs o explozie puternică cu degajări mari de noxe. Pentru siguranţa dumneavoastră evitaţi zona pe o rază de 1.000 de metri, rămâneţi în interiorul locuinţei, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum/noxe.”, a fost mesajul Ro Alert primit de locuitorii din Năvodari și localitățile apropiate.

Potrivit DSU, incendiul a fost localizat la ora 13:14, „fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți”.

În explozie, o persoană și-a pierdut viața și alte 5 au fost rănite. Bărbatul mort fusese dat dispărut și a fost găsit după mai bine de două ore de căutări.

Exlozia s-a produs la o instalație de hidrofinare petrol/motorină, instalație care tratează cu hidrogen cele două substanțe.

„Impactul asupra mediului va fi major, din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum nu se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laboratorul mobil.”, a spus ministrul mediului, Tanczos Barna.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

„La ora 13:00, circulaţia aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului, iar la înălţimi de pe peste 30…40 m, vântul sufla slab, cu viteze de peste 15 – 20 km/h, din direcţie predominant nord-vestică.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Petromidia-Năvodari, se apreciază că circulaţia aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic – vestic, astfel că evoluţia norului de fum va fi de uşoară deplasare către est – sud-est (spre mare).

După orele 17:00 – 18:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, respectiv averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vijelii şi grindină”, a transmis ANM.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Urmărește-ne pe Google News