UPDATE 09.50: Zece persoane au suferit răni minore din cauza unui foc aprins în timpul unei sărbători a comunităţii evreieşti din nordul Londrei, a anunţat joi poliţia din Hackney.

„Zece persoane au suferit răni minore din cauza unui foc mare aprins ca parte a tradiţiei în timpul unei sărbători a comunităţii evreieşti locale în Ravensdale Road, Stamford Hill”, a precizat poliţia pe Twitter.

„Nu au fost formulate acuzaţii penale. Nicio persoană nu a fost grav rănită”, a precizat poliţia.


Potrivit publicației britanice Express, explozia a pornit de la un foc de tabără organizat cu ocazia sărbătorii evreiești Lag BaOmer.

Nu se știe deocamdată ce a provocat explozia, deși există informații despre faptul că pe foc a fost turnat combustibil. Alte informații spun că un telefon mobil ar fi fost aruncat în foc.

Site-ul web de știri evreiesc Lumea Yeshiva a scris că explozia s-a produs când a fost aprins focul.

În zonă s-a produs panică.

Brigada de pompieri din Londra a transmis că au fost chemați să intervină pentru a stinge mai multe focuri pe tot parcursul nopții.

Lag Baomer sau Lag Baomer este o sărbătoare evreiască care se prăznuiește în a 33-a zi a numărătorii Omerului, în ziua de 18 a lunii ebraice Iyar. În calendarul gregorian Lag Baomer cade, de obicei. în luna mai.

Lag Baomer este una din sărbătorile iudaice cele mai îndrăgite de copii, fiind celebrată în popor, prin focuri de tabără.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV / Ambasadorul Israelului, despre mutarea Ambasadei României la Ierusalim: „Îi ajutăm pe cei care ne ajută”


 

Urmărește-ne pe Google News