Un alt rezervor a explodat la terminalul petrolier din orașul Feodosia, situat în sud-estul Peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în marti 2014. Momentul exploziei a fost surprins de localnici.

Incendiul de la terminalul petrolier din Feodosia a izbucnit luni, în urma unui atac cu drone efectuat de ucraineni. Ministerul rus a susținut atunci că a interceptat 12 drone deasupra Crimeei, dar, ca de obicei, nu a oferit detalii despre eventuale pagube sau victime.

În schimb, armata ucraineană a revendicat atacul, care a coincis cu ziua de naștere a liderului rus Vladimir Putin. „Terminalul Feodosia este cel mai mare din Crimeea în ceea ce privește transbordarea produselor petroliere, care au fost utilizate, printre altele, pentru a satisface nevoile armatei ruse de ocupație”, a comunicat armata ucraineană.

Între timp, circa 1.200 de persoane au fost evacuate din Feodosia. Cele rămase se plâng de aerul irespirabil, precizând, potrivit The Moscow Times, că prezintă simptome de tuse, grețuri și dureri de cap.

La rândul lor, oficialii ruși instalați de Moscova în Crimeea susțin că nu au detectat schimbări în ceea ce privește calitatea aerului.

Experți citați de publicația ucraineană Dialog spun că incendiile precum cel de la Feodosia nu pot fi stinse. Un incendiu izbucnit în condiții similare la depozitul de petrol din Proletarsk, regiunea Rostov, a durat timp de aproape două săptămâni până când s-a stins singur.

Urmărește-ne pe Google News