UPDATE: 25 august, ora 10.30: Bilanțul victimelor în urma atacului de la Universitatea Americană din Kabul, a ajuns la 12 morți și 44 de răniți.
UPDATE: 25 august, ora 7.30. Atacul împotriva Universității americane din Kabul a luat sfârșit joi în zori, cu moartea a doi atacatori, după zece ore de la începerea ofensivei încă nerevendicate în care studenții au trimis mesaje alarmante din interiorul clădirii unde erau blocați.
„Am terminat operațiunea noastră. Doi atacatori au fost uciși”, a declarat pentru AFP Fraidun Obaidi, șeful poliției judiciare din Kabul, fără să precizeze numărul victimelor, dar Ministerul Sănătății afgane informase miercuri seara cu privire la un mort și 26 de răniți. mUn oficial afgan din Ministerul de Interne a declarat de asemenea că au fost auzite focuri de armă în interiorul Universității Americane din Kabul, menționează Reuters
Potrivit unor informații difuzate pe rețele de socializare, o explozie s-a produs miercuri seara în capitala afgană Kabul, urmată de un schimb de focuri, relatează și DPA. „Au loc confruntări în interiorul Universității Americane din Afganistan (AUAF)”, a scris pe Twitter Massud Hossaini, un fotograf afgan de la universitate.
Cel puţin două persoane au murit şi alte 16 au fost rănite, după ce o explozie s-a produs în luna iunie într-un centru comercial din vestul Afganistanului. Explozia a avut loc în provincia Laghman, din vestul Afganistanului, la primele ore ale zilei, când centrul comercial din districtul Alisheng era plin de cumpărători, a declarat un purtător de cuvânt al conducerii provinciale, Sarhadi Zwark.
La începutul acestei luni, șase pasageri ai unui elicopter al guvernului pakistanez au fost luați ostatici în estul Afganistanului, după ce aparatul de zbor a fost constrâns să aterizeze de urgență. „Elicopterul a aterizat de urgență și cele șase persoane, toate străine, care se aflau la bord au fost luate ostatice de talibani”, a declarat guvernatorul districtului Azra, din provincia Logar, unde s-a produs accidentul, Hamidullah Hamid, precizând că pasagerii erau nevătămați după aterizare.
Purtătorul de cuvânt al autorităților din provincie, Salim Saleh, a subliniat că elicopterul era sub drapel pakistanez și că „a luat foc înainte de a ateriza de urgență”. Talibanii nu au reacționat la acest anunț. Ei sunt însă foarte prezenți în provincia Logar, frontalieră cu Pakistan, și activi în mod deosebit în districtul Azra.