Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila, colonelul Ștefan Stoian, explozia a avut loc în balconul unui apartament situat la etajul al treilea al unui bloc cu patru etaje.

Când pompierii au ajuns la locul exploziei, flăcările de după deflagrație cuprinseseră mai multe bunuri din balcon. Pompierii au stins incendiul, iar acum fac anchete pentru a vedea dacă și alte apartamente au fost afectate în urma exploziei.

Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia este un bătrân care era singur în casă la momentul deflagrației, el fiind preluat de către paramedicii de la SMURD.

Explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze în balcon de la o butelie neconectată la consumatori. Proprietarul de 83 de ani era conștient, fiind evaluat de un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Pompierii au stabilit că nu a fost afectată structura de rezistență a blocului și că nu s-au înregistrat pagube la celelalte apartamente. Tocăria din cornier și geamurile balconului unde a avut loc explozia au fost distruse.

Citește și: REPORTAJ/ Cartoful timpuriu din Călărași de Dolj a ajuns deja pe mesele europenilor. ”Producția noastră e mai mult decât bio, că băgăm bălegar”

Urmărește-ne pe Google News