Barak Ravid de la Axios, citând surse israeliene, a declarat că Safiedinne a fost ținta atacului de vineri seara. Hezbollah nu a comentat aceste afirmații.

Jurnalistul Timour Azhari a distribuit o înregistrare video spunând că loviturile par chiar mai puternice decât atacurile israeliene de vinerea trecută, care l-au ucis pe şeful Hezbollah, Hassan Nasrallah.

10:47 – Acum 2 ore
04-10-2024

Israelul taie o legătură rutieră vitală între Siria și Liban

Armata israeliană a efectuat vineri un raid în estul Libanului, tăind o legătură rutieră vitală cu Siria vecină, au anunțat autoritățile libaneze, în timp ce șeful diplomației din Iran, aliat al Hezbollah, a sosit la Beirut, potrivit AFP.

Israelul, care este în război cu Hezbollah, acuză mișcarea libaneză că transportă arme prin principalul punct de trecere a frontierei dintre Siria și Liban.

Armata israeliană nu a comentat imediat această lovitură, care vine după ce 310 000 de persoane, în principal sirieni, au fugit în Siria în ultimele zile pentru a scăpa de războiul dintre Israel și Hezbollah în Liban.

09:54 – Acum 2 ore
04-10-2024

„IDF nu dorește să vă facă rău”

Armata Israelului face apel la civilii libanezi din 37 de sate și orașe din sudul Libanului să evacueze imediat și să se îndrepte spre nordul râului Awali, potrivit cotidianul Times of Israel.

În ultimele zile, armata a cerut evacuarea a zeci de localități din sudul Libanului, inclusiv a celor aflate la nord de râul Litani.

„Activitatea Hezbollah forțează IDF să acționeze împotriva sa. IDF nu dorește să vă facă rău”, spune col. Avichay Adraee, purtătorul de cuvânt al IDF în limba arabă, într-o declarație pe X.

09:10 – Acum 3 ore
04-10-2024

Iran: discurs rar ținut vineri de ayatollahul Khamenei după atacul asupra Israelului

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, urmează să conducă vineri rugăciunea săptămânală și să țină o predică care ar putea da tonul planurilor Iranului după atacul cu rachete asupra Israelului de marți, potrivit AFP.

Acest discurs rar are loc, de asemenea, cu trei zile înainte de împlinirea unui an de la atacul fără precedent al mișcării islamiste palestiniene Hamas pe teritoriul israelian, care a declanșat războiul din Fâșia Gaza, la 7 octombrie 2023.

Decident suprem în ceea ce privește principalele probleme ale Republicii Islamice, Khamenei ar putea face lumină asupra urmării pe care Teheranul intenționează să o dea atacului său, în cursul căruia aproximativ 200 de rachete au fost trase asupra Israelului.

08:28 – Acum 4 ore
04-10-2024

Biden spune cu vom avea un „război total” în Orientul Mijlociu

Președintele american Joe Biden a făcut o serie de comentarii reporterilor în cursul nopții, sugerând, printre altele, că în Orientul Mijlociu nu are loc „nicio acțiune” și că nu crede că va avea loc un „război total”, potrivit The Guardian.

Întrebat de grupul de presă al Casei Albe de ce nu a vorbit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu în ultimele zile, după ce a spus că o va face duminică, el a răspuns: „Pentru că nu există nicio acțiune în desfășurare în acest moment.”

Hashem Safieddine, presupusul succesor al lui Hassam Nasrallah

Ţinta acestui nou atac este probabil semnificativă, având în vedere amploarea.

Hashem Safieddine, presupusul succesor al lui Hassam Nasrallah, liderul Hezbollah ucis în urmă cu o săptămână, ar fi fost ţinta loviturilor aeriene israeliene de joi noaptea asupra cartierului Dahiyeh din suburbia sudică a Beirutului, spune presa israeliană.

Safieddine, şeful consiliului executiv al Hezbollah, a fost considerat de analişti drept candidatul cel mai probabil pentru a-l înlocui pe ultimul secretar general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis săptămâna trecută de loviturile israeliene din Dahiyeh.

Israelul ar fi folosit zeci de bombe antibuncăr de 2.000 de kilograme în atacul de săptămâna trecută, lăsând în urmă cratere adânci de zeci de metri.

Urmărește-ne pe Google News