UPDATE ora 21.06: Potrivit Biroului politici de reintegrare, de la Chișinău, scopul acestui atac este de a crea pretexte pentru „tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană”.

„Biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în orașul Tiraspol. (…) Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale”, a transmis Biroul, într-un comunicat.

UPDATE ora 20.34: Staff-ul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova s-a întrunit în ședință de urgență, după explozia de luni seară de la sediul MGB de la Tiraspol, potrivit Știri.md

„Suntem în proces de colectare a informațiilor. Preventiv, este vorba despre două lansatoare de rachete, dar se verifică toate informațiile”, a spus Alexandru Esaulenco, șeful SIS, potrivit aceleiași surse.

Știrea Inițială: Mai multe explozii au avut loc, luni după-amiază, în apropiere de sediul Serviciului de Securitate din Tiraspol, sediul KGB-ului transnistrean din regiunea separatistă a Moldovei. Din primele informații, exploziile ar fi fost cauzate de grenade anti-tanc, fără să se înregistreze victime.

Nu se știe exact cine au fost autorii atacului.

Imagini de la fața locului au fost publicate pe mai multe canale de Telegram.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Videoclipurile arată mai multe geamuri sparte.

La fața locului au intervenit serviciile de secuirate, care au izolat zona.

Din primele informații, se pare că în clădire s-ar fi tras cu un RPG (lansator de grenade anti-tanc portabil)

Sursa foto: Tv8.md

Vineri, un comandant adjunct rus, generalul Minnekaev, a amintit Transnistria printre obiectivele celei de a doua etape a operațiunii militare din Ucraina, așa cum numesc oficialii ruși invadarea vecinilor de la est, potrivit cotidianului rus Kommersant.

Republica Moldova a pierdut controlul asupra Transnistriei, o fâșie de teritoriu între râul Nistru și Ucraina, după ce liderii separatisti pro-ruși și-au declarat independența în 1990. Această declarație nu a fost recunoscută de niciun stat membru al Organizației Națiunilor Unite

În 1992 a izbucnit un război între Republica Moldova și rebelii din Transnistria, susținuți de Rusia, iar în prezent, aproximativ 1.400 de militari sunt încă staționați în această regiune.

Republica separatistă are propria monedă și propriile instituții și o populație de aproximativ jumătate de milion de locuitori.

Urmărește-ne pe Google News