Deschiderea expoziției din București are loc sâmbătă 8 mai, de la ora 10:00, la Muzeul Național de Artă al României.

În premieră, expoziția va fi însoțită și de un proiect de conținut care va analiza rolul și impactul social al jurnalismului responsabil, fenomenul fake news și dezinformarea.

Evenimentul din București face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerantă în întreaga lume, fiind expusă în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție, informează organizatorii.

„Dorința de a crește interesul românilor pentru fotografia documentară”

„Ne bucurăm că avem oportunitatea de a duce o expoziție simbol pentru jurnalismul de calitate în România, pentru a X-a oară consecutiv, cu dorința de a crește interesul românilor pentru fotografia documentară. Anul acesta suntem mai puternici și mai hotărâți prin tot ceea ce vom aduce în fața comunității din România în lupta noastră împotriva fake news și a efectelor acestui fenomen” , a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation și reprezentant World Press Photo în România.

„Suntem onorați să redevenim parteneri strategici ai proiectului WPP în România, la exact 10 ani de la momentul în care am lansat, tot în co-producție, ediția cu numărul 1. Sprijinirea jurnalismului și a conținutului responsabil este parte din misiunea noastră pe termen lung”, a adăugat Dragoș Stanca, fondator Upgrade 100 și partener Thinkdigital, compania specializată care va administra parteneriatele comerciale ale WPP în acest an.

Cine a câștigat marele premiu

Competiția World Press Photo recunoaște fotojurnalismul de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume. Anul acesta, 4.315 fotografi din 130 de țări din întreaga lume au înscris 74.470 de imagini.

Câștigătorul concursului World Press Photo 2021 este fotojurnalistul Mads Nissen, care a surprins pentru Politiken/Panos Pictures una dintre imaginile-simbol ale anului: pacienta Rosa Luzia Lunardi (85 de ani) îmbrățișată de sora medicală Adriana Silva da Costa Souza, în azilul Viva Bem, din São Paulo, Brazilia. Fotografia se intitulează „Prima Îmbrățișare”.

În București, expoziția va avea loc cu sprijinul Muzeului Național de Artă al României (MNAR) și se va putea vizita începând cu 8 mai, accesul fiind prin intrarea Știrbei Vodă. Programul de vizitare este 8 mai – 26 mai, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 17:00.

După Capitală, expoziția va fi deschisă în Timișoara (30 iunie – 20 iulie) și Cluj-Napoca (2 – 20 iunie) iar detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziției.

 
 

Urmărește-ne pe Google News