Facebook refuză însă să facă publice numele acestora, iar procurorii din statul american Massachusetts au dat în judecată gigantul american.

Procesul vine după scandalul Cambridge Analytica, când datele personale a peste 87 de milioane de oameni au fost accesate.

Facebook a plătit recent o amendă de 5 miliarde de dolari din această cauză.

Maura Healey, procurorul general din Massachusetts, a trimis din august o citație civilă către Facebook pentru a prezenta numele aplicațiilor suspecte, însă rețeaua socială a refuzat.

Procurorii americani susțin că datele sunt necesare pentru a observa cât de mult ”s-a făcut că nu vede” Facebook aceste practici ale dezvoltatorilor de aplicații cu privire la datele private ale utilizatorilor.

Sara Cable, adjunctul procurorului general din statul american, a declarat: ”Informația pe care o căutăm noi este «pe cine supravegheați voi?»”

Facebook se apără cu un tertip avocățesc

În schimb, avocații Facebook susțin că marea majoritate a datelor pe care le vor procurorii sunt protejate de drepturile oferite de legislația care protejează relația avocat-client, din moment ce investigația Facebook a fost făcută de o firmă de avocatură.

Argumentul nu a fost primit prea bine de judecătorul Brian Davis, care a părut sceptic. Acesta a spus că Facebook ar fi făcut oricum investigația, din cauza amenințărilor cu procese.

Și alte state americane au investigații similare, unul dintre acestea fiind California.

Urmărește-ne pe Google News