Inițial, Zuckerberg și colegii săi au lucrat la proiect într-o cameră de campus, dedicându-se ideilor și programării intense. Cu o viziune îndrăzneață, ei au creat un registru digital bazat pe informații reale despre studenți, care a prins rapid la public
În septembrie 2003, Mark Zuckerberg, pe atunci student în anul al doilea la Harvard, sosea în camera lui din campus cu o tablă albă. „Era mare şi greoaie, precum câteva dintre ideile pe care avea să le reprezinte pe ea. Chiar iubea acea tablă. Voia întotdeauna să-şi schiţeze ideile, chiar şi atunci când acest lucru nu însemna neapărat că le simplifica”, îşi amintea peste ani Dustin Moskovitz, unul dintre colegii de cameră ai lui Zuckerberg.
Un an mai târziu, a creat Thefacebook, iar până la sfârşitul primei săptămâni, jumătate din studenţii de la Harvard se înscriseseră pe reţea. Singura condiţie era să deţii o adresă de mail de la Harvard. După trei săptămâni, Thefacebook avea peste 6.000 de utilizatori.
Deja începuse să primească oferte de investiții. La o întâlnire din iunie 2004, de la New York, un magnat i-a oferit lui Zuckerberg 10 milioane de dolari pentru companie. Zuckerberg, care abia împlinise 20 de ani, a refuzat.
În august 2005, The Facebook a devenit Facebook.com. Liceele din SUA s-au putut înscrie pe Facebook din septembrie 2005, apoi Facebook a început să se răspândească în întreaga lume. În anul următor, firma de capital Accel Partners a investit 12,7 milioane de dolari în companie.
În septembrie 2006, Facebook a anunţat că oricine avea cel puţin 13 ani şi o adresă de e-mail putea să-şi facă un cont. Până în 2009, a devenit cel mai folosit serviciu de reţele sociale din lume.
În 2010, Mark Zuckerberg a semnat un angajament, împreună cu alţi oameni de afaceri, de a dona cel puţin jumătate din averea lui către organizaţii de caritate. În prezent, Mark Zuckerberg este fondator, preşedintele şi CEO-ul Meta, companie fondată iniţial sub numele de Facebook în 2004.
În octombrie 2021, Facebook a devenit Meta pentru a reflecta toate produsele şi serviciile din familia sa de aplicaţii şi pentru a se concentra pe dezvoltarea experienţelor sociale pentru „metavers” – trecând dincolo de ecranele 2D către experienţe captivante precum realitatea augmentată şi virtuală şi pentru a ajuta la construirea următoarei evoluţii în tehnologia socială.
Facebook este pe primul loc în topul celor mai populare reţele sociale din întreaga lume din ianuarie 2024, după numărul de utilizatori activi lunar, cu 3,049 miliarde de utilizatori.
ionels • 05.02.2024, 09:12
O fi schimbat lumea dar in mai rau. Imi e si scarba sa mai intru pe Facebook.