Hancock a stabilit măsuri pentru a pune capăt „Vestului Sălbatic” al internetului în care cele mai mari firme de social media au stabilit singure regulile privind modul în care sunt colectate și utilizate datele private.
Comentariile ministrului Culturii britanic au venit la doar câteva ore după ce Mark Zuckerberg și-a cerut scuze pentru utilizatorii site-ului pentru „încălcarea majoră a încrederii” și a promis că va înăspri regulile firmei.
Hancock a spus că „Avem o șansă reală de a fi locul care stabilește regulile privind modul în care funcționează internetul. Noile prevederi ale Legii privind protecția datelor înseamnă că o companie poate fi amendată și cu 4% dintre valoarea activelor sale, dacă nu se conformează regulilor”. În cazul Facebook, asta ar putea însemna 1 miliard de lire spterline, scrie presa britanică.
Mark Zuckerberg și-a cerut scuze, după scurgerea de informații. Într-un interviu la postul american CNN, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, și-a cerut scuze în contextul scandalului privind scurgerea de informații. El a mai spus că este deschis să depună mărturie în fața Senatului SUA.
Scandalul Cambridge Analytica, în care firma de consultanță politică ce l-a ajutat pe Donald Trump în campanie și a pledat pentru Brexit a accesat datele a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook, a dus la o campanie de ștergere a aplicației. Numită #DeleteFacebook, aceasta este acum un adevărat trend online, după ce s-a aflat că Facebook nu are grijă de informațiile celor peste 2 miliarde de utilizatori ai săi.
Acțiunile Facebook au pierdut luni 7% pe bursă, iar 40 de miliarde de dolari s-au evaporat din capitalizarea bursieră a gigantului condus de către Mark Zuckerberg
Citește și: VIDEO/Antonio Banderas intră în pielea geniului Pablo Picasso. Lansarea serialului are loc în orașul natal al celor doi