Informațiile financiare solicitate de către Facebook includ tranzacțiile pe carduri și verificarea contului.

Facebook încearcă să adâncească implicarea utilizatorilor pe rețeaua sa socială. Băncile contactate sunt JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo și US Bancorp.

Servicii incluse în Facebook Messenger

Noile servicii financiare ar urma să fie oferite via Facebook Messenger. Facebook a anunțat că datele nu vor fi folosite pentru reclame personalizate și nu le va partaja cu alte entități.

Pe urmele Telegram?

Anterior, presa a scris că Facebook este interesată de tehnologia blockchain, cea care stă în spatele monedei virtuale Bitcoin. Compania ar putea lansa un serviciu de transfer de bani cu ajutorul acesteia.

Aplicația de mesagerie Telegram a efectuat deja o oferă de monede digitale, strângând până acum 1,7 miliarde de dolari de la investitori. Telegram vrea să lanseze servicii financiare prin aplicația sa.

Giganții IT tânjesc la lumea financiară

De altfel, giganții IT sunt tot mai interesați de intrarea pe tărâmul financiar, care le-ar putea aduce câștiguri mari. Deja Alibaba și JD.com – cei mai mari retaileri online din China deține companii financiare, respectiv Alipay și JD Finance. Alipay este cel mai utilizat serviciu de plăți online din SUA, la concurență cu WeChat Pay de la rivala Tencent.

Concomitent, PayPal are deja un mare succes cu Venmo, în vreme ce aplicația financiară Revolut a devenit o adevărată senzație printre tineri.

În fine, gigantul Amazon țintește la rândul său sectorul financiar, iar analiștii estimează că ar putea chiar cumpăra o bancă.

De altfel, operatorul de telefonie Orange a lansat recent o astfel de bancă online, iar grupurile Samsung și Sony au deja în structura lor unități de asigurări și finanțe.

 
 

Urmărește-ne pe Google News