Aceste concedieri făcute de compania care deține Facebook, Instagram sau WhatsApp fac parte din ultimul lot dintr-o rundă de concedieri în trei părți, parte a unui plan anunțat în martie pentru eliminarea a 10.000 de posturi.

La începutul acestui an, Meta a devenit prima companie Big Tech care a anunțat o a doua rundă de concedieri în masă, după ce a mai concediat alți 11.000 de angajați în toamnă.

Reducerile au dus numărul de angajați ai companiei la locul în care se afla la aproximativ jumătatea anului 2021.

Directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a declarat în martie că cea mai mare parte a disponibilizărilor din runda a doua a companiei va avea loc în trei „momente” de-a lungul mai multor luni, terminându-se în mare parte în mai. Unele runde mai mici ar putea continua ulterior, a spus el.

În general, concedierile au afectat cel mai puternic rolurile non-inginerești, întărind primatul celor care scriu codul pentru Meta. Zuckerberg s-a angajat să restructureze „substanțial” echipele de afaceri și să revină la „un raport mai optim între ingineri și alte roluri”.

Chiar și printre concedierile care vizează în mod special echipele de tehnologie, compania a eliminat cel mai sever rolurile non-inginerești, cum ar fi proiectarea de conținut și cercetarea experienței utilizatorului, potrivit directorilor care au vorbit după ultima rundă de concedieri din aprilie.

Compania a declarat miercuri că cele mai recente reduceri de personal ar putea afecta aproximativ 490 de angajați de la sediul său internațional din Dublin, echivalentul a aproape 20% din forța de muncă de aici.

Doi directori de la vârful operațiunilor din India – directorul de marketing Avinash Pant și Saket Jha Saurabh, director și șef al parteneriatelor media – au fost, de asemenea, concediați, potrivit a două persoane cu cunoștințe directe în acest domeniu.

Concedierii de la Meta vin după luni de reducere a veniturilor pe fondul inflației ridicate și a unei scăderi în interesul pentru reclamelor digitale care a urmat după depășirea vârfului atins de sectorul de comerț digital în pandemie.

Urmărește-ne pe Google News