Compania afirmă că sistemul a fost gândit pentru a filtra conținutul conform regulilor privind respectarea conținutului.
În cazul în care sistemul detectează încălcarea regulilor, mesajele sau pozele respective nu pot fi trimise.
Mark Zuckerberg a recunoscut existența acestuia într-un interviu pentru Vox Media.
Oamenii au început să reacționeze nervos pe Twitter în urma aflării veștilor. Aceștia se întreabă dacă nu cumva Facebook citește la modul general mesajele oamenilor.
Citește Facebook conversațiile?
Ulterior, Facebook a revenit cu o precizare pentru Bloomberg: conversațiile pe Messenger sunt private, dar Facebook le scanează cu ajutorul unor unelte pentru a preveni abuzurile.
Spre exemplu, dacă trimiți poze, Facebook scanează pentru a vedea dacă nu cumva sunt fotografii care arată exploatarea copiilor. La fel și în cazul linkurilor: se verifică dacă nu cumva este malware.
Messenger a fost parte a Facebook, dar compania a luat decizia de a separa partea de chat de rețeaua socială în 2014, când a fost lansată ca aplicație separată pentru principalele sisteme de operare mobile, precum iOS, Android și Windows.
Scandal pe datele private
Facebook se află acum în mijlocul unui scandal legat de colectarea de date private de către firma de marketing politic Cambridge Analytica. Aceasta a accesat datele persoanele pentru 87 de milioane de oameni.