Reamintim, Cambridge Analytica a accesat datele personale ale unui număr de 87 de milioane de utilizatori Facebook, ceea ce a declanșat un adevărat scandal la nivel mondial.
Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul general al Facebook, a anunțat în urmă cu două luni un audit al aplicațiilor care au acces la datele personale ale oamenilor. De altfel, acesta a lăsat să se înțeleagă că toți cei 2,2 miliarde de utilizatori ai Facebook ar trebui să pornească de la premisa că datele lor au fost comprimise.
Utilizatorii care vor să afle ce aplicații au acces la conturile lor pot afla mai multe detalii aici.
Mii de aplicații sunt auditate
Ei bine, Facebook a anunțat acum că a verificat ”mii de aplicații”, dar că în jur de 200 au fost suspendate, potrivit lui Ime Archibong, vicepreședinte Facebook pentru parteneriate.
Acesta nu a dat numele acestora.
Totuși, este ciudat că Facebook a suspendat aplicațiile în cauză, dar nu spune utilizatorilor care sunt acestea și nici numărul total de oameni de la care acestea au sifonat informații personale.
Scandalul Cambridge Analytica a făcut ca acțiunile Facebook să scadă puternic pe bursă, compania pierzând miliarde de dolari din capitalizare. Acestea și-au revenit, după ce rezultatele financiare au arătat o creștere cu 63 a profitului și o creștere a numărului de utilizatori, în ciuda campaniei #DeleteFacebook..
Facebook riscă o amendă de 1,6 miliarde de dolari în Uniunea Europeană, după intrarea GDPR în vigoare, programată pe data de 25 mai. GDPR reprezintă regulamentul european privind datele private.