Astfel, mesajele de tipul ”dă mai departe și la alții” vor fi întâmpinate cu o alertă. Acestea spun că mesajul în cauză a fost ”retrimis de multe ori” atunci când sunt primite. Iar dacă utilizatorul vrea la rândul său să le dea și altor prieteni din lista de contacte acesta va primi o nouă notificare: ”un mesaj pe care l-ai dat mai departe a fost retrimis de multe ori”.

Problema este că aceste notificări, deși un pas în plus, nu semnalează că mesajele în cauză sunt știri false sau spam.

Fraude prin WhatsApp

De asemenea, WhatsApp în sine are propriile probleme: multe astfel de mesaje sunt fraude și păcăleli la adresa consumatorilor, iar altele induc panica în mod gratuit.

Facebook are mari probleme cu fenomenul fake news, în special după ce acesta a intrat sub lupa atenției publice odată cu propaganda rusă din timpul alegerilor prezindțiale din SUA din 2016.

Facebook anunțase anterior că va lua măsuri, dar acestea s-au dovedit că nu au efecte.

Schimbarea la față a lui Zuckerberg

Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul Facebook, a promis la începutul acestui an că va schimba modul în care rețeaua socială funcționează.

Utilizatorii vor vedea mai puține postări de la branduri și presă și mai multe de la prieteni. Urmare a anunțului, acțiunile companiei au scăzut puternic pe bursă deoarece investitorii se așteaptă ca oamenii să aibă mai puține interacțiuni pe rețeaua socială.

Urmărește-ne pe Google News