Autoritățile de reglementare din UE susțin că societatea leagă serviciile sale gratuite din Marketplace cu rețeaua socială într-un efort de a-și submina rivalii, conform ziarului.

Decizia Comisiei Europene ar putea veni încă de luna viitoare și ar marca una dintre investigațiile finale supravegheate de Margrethe Vestager, actuala ocupantă a portofoliului de comisar pentru Concurență. Aceasta va fi înlocuită în noua componență a Comisiei Europene de Teresa Ribera din Spania.

Meta și blocul comunitar nu au răspuns imediat la solicitările Reuters de comentarii.

„Plătești sau îți dai acordul”

Meta mai este sub lupă și în cazul aplicării Digital Markets Act, legislația europeană care asigură în UE concurența loială.

Facebook a cerut utilizatorilor să plătească pentru accesul al serviciile sale sau să permită utilizarea datelor lor personale pentru publicate țintită. UE nu este de acord cu această practica.

Amenzi anterioare de miliarde

Facebook a mai luat o amendă de 1,2 miliarde de euro în 2023 pentru încălcarea legislației privind datele personale în UE, în timp ce în 2019 a plătit o amendă de 5 miliarde de dolari în SUA după scandalul Cambride Analytica.

Urmărește-ne pe Google News