SUA și Marea Britanie au semnat și un pact privind partajarea datelor, astfel încât solicitările forțelor de ordine să fie transmise mai rapid companiilor de tehnologie în privința comunicării teroriștilor și pedofililor.

Marile companii, interesate direct

Acesta este cel mai nou pas în lupta dintre marile companii, precum Apple, Google și Microsoft și guverne. Concomitent, lupta ar putea afecta și aplicații mai mici, precum Signal – preferata lui Edward Snowden, sau Telegram.

Apple a avut în anii trecuți o dispută cu FBI, care îi cerea deblocarea unui terorist mort în atentatul din San Bernardino. În acel moment, Apple a refuzat deblocarea, dar FBI a reușit să obțină informațiile cu ajutorul unei firme de securitate.

Autoritățile din SUA au declanșat recent mai multe investigații împotriva marilor companii de tehnologie.

Pedofilii folosesc Facebook Messenger

Pedofilii au început să folosească tot mai mult Facebook Messenger pentru a cere și trimite imagini și filmulețe explicite către minori.

Autoritățile din SUA au primit anul trecut 18 milioane de ponturi privind abuzuri sexuale contra copiilor, dintre care 90% prin intermediul Facebook. În cazul în care criptarea ar intra în funcțiune, 75% din acele avertizări se vor pierde.

Pe lângă Facebook Messenger, grupul deține și WhatsApp și Instagram.

Rusia a pus ochii pe Telegram

În Rusia, autoritățile au acuzat în urmă cu câțiva ani aplicația de chat Telegram din cauză că teroriștii care au detonat o bombă în metroul din Sankt Petersburg au folosit Telegram.

 
 

Urmărește-ne pe Google News