Astfel, de la 1 ianuarie, impozitul pe locuinţe se calculează în funcţie de destinaţia acesteia – rezidenţială sau nerezidenţială -, şi nu în funcţie de calitatea persoanei care deţine clădirea: fizică sau juridică, aşa cum era până acum. Cel care scoate un câştig financiar de pe urma locuinţei respective va trebui să declare la Primărie datele sale personale, suprafaţa clădirii şi scopul în care este folosită.
În caz contrar, acesta va fi amendat de autorităţi, amendă care se dă şi în cazul în care nu declară, până la data de 31 martie, faptul că spaţiul respectiv este sediu de firmă. Spaţiile de locuit în care se desfăşoară activităţi economice, şi cheltuielile cu utilităţile sunt înregistrate în sarcina firmei vor suporta majorări de impozit.
Firmele sau persoanele fizice cu activităţi independente (PFA, PFI) care au sediul social acasă, dar nu îşi desfăşoară activitatea în acel spaţiu, pot solicita un certificat constatator de la Registrul Comerţului prin care să dovedească faptul că nu au activitate la sediu, astfel încât să plătească impozitul fără majorări.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News