„Câteva cunoștințe bune de-ale mele au murit deja în acest război. Dar Taras Koval a fost special. A fost unul dintre eroii legendarului calendar Cyborg, realizat de Roman Nikoliev. Walter a fost curajos, un băiat sincer, curat, decent, simplu și bun. Parașutist.

Ieri a murit lângă Kiev, protejându-ne pe noi și pe tine. Nu vreau să-ți pară rău sau să-ți fie milă pentru el. Nu i-ar fi plăcut. Simte furia! Las-o să pătrundă în fiecare celulă. Și orice ai face acum, fă-o mai bine și mai mult. Chiar dacă te duci la muncă.

Fă tot ce poți. Plătește-ți taxele. Ajută armata. Pregătește-te să-ți protejezi orașul sau satul. Fie ca mânia să vă ardă frica, slăbiciunea, indecizia, necredința. Fie ca mâna ta să nu știe să ezite când îi vine timpul!”, a scris Deinega.

Inițiativa civică „Come Back Alive” a venit cu o nouă modalitate de a ajuta armata ucraineană în zona operațiunii antiteroriste. Organizația a realizat calendare mari de perete cu fotografii ale apărătorilor aeroportului Donețk, cunoscuți ca „cyborgi”. Știrea este transmisă de Presa Ucrainei.

Organizația „Come Back Alive” a realizat în 2014 calendare mari de perete cu imagini cu „cyborgi”. Toate fotografiile apărătorilor aeroportului Donețk au fost făcute direct în zona operațiunii militare pe un film alb-negru, de unul dintre cei mai buni fotografi ai Ucrainei, Roman Nikolaev.

Calendarele de atunci au fost vândute în scopuri caritabile și unul dintre soldații fotografiați atunci a fost Taras Koval, iar imaginile militarilor au devenit cunoscute și ei, faimoși în toată Ucraina.

Calendarul „Cyborgs” a fost vândut pentru 500 de grivne. Toate veniturile din vânzare au fost donate armatei ucrainene.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia 

Urmărește-ne pe Google News