Laurenţiu şi Carmen Sârbu au fost cazaţi, vinerea trecută, într-una dintre locuinţele sociale administrate de Primăria Sectorului 6, după ce Primăria Capitalei a început demolarea pe terenurile aflate pe Prelungirea Ghencea din București.

Lucrările la Prelungirea Ghencea durează de 16 ani

Pentru că nu au primit încă nicio despăgubire din partea Primăriei Municipiului Bucureşti, instituţia care coordonează proiectul de infrastructură, familia Sârbu nu a putut să-şi găsească o locuinţă în care să se mute până la începerea lucrărilor. Pentru Laurenţiu şi Carmen Sârbu, singura variantă realistă era să ajungă în stradă.

Mutarea familiei Sârbu

„Acum ne-am liniştit, în sfârşit. Iar condiţiile din noua casă sunt excelente – avem până şi zahăr, şi cafea în dulap”, ne-a anunţat entuziasmat Laurenţiu Sârbu.

Libertatea a scris pe larg despre cazul familiei Sârbu şi despre eforturile ei de a obţine despăgubirile promise de Primăria Capitalei, astfel încât să-şi permită o nouă locuinţă.

Laurențiu și Carmen Sârbu pășesc în noua locuință

Cei doi locuiau în prima casă din cele 400 de imobile aflate pe tronsonul str. Râul Doamnei – Şoseaua de Centură, pe care Primăria Capitalei le va demola pentru a continua lucrările la supralărgirea Prelungirii Ghencea.

95.454

de euro este valoarea despăgubirii pe care trebuie să o primească familia Sârbu.

S-au trezit cu buldozerele la gard

Vineri, 30 septembrie, aceştia s-au trezit cu o echipă a primăriei, care i-a anunţat că trebuie să evacueze de urgenţă locuinţa.

„Sunt obligați să elibereze terenul înainte de a primi banii, se pare că legea permite. E o situație anormală”, au explicat, pentru Libertatea, reprezentanți ai Inițiativei Prelungirea Ghencea, o asociaţie fondată de cetăţenii din zonă.

Angajaţii Trustului de Clădiri Metropolitane Bucureşti, compania municipală a Primăriei Capitalei, au eliminat deja gardul locuinţei, apoi au îngropat conducta de gaze, iar săptămâna aceasta au în plan demolarea casei în care Laurenţiu şi Carmen Sârbu au locuit în ultimii 50 de ani.

Începând de vineri, însă, familia Sârbu poate folosi locuinţa oferită de Primăria Sectorului 6 până când Primăria Capitalei le va acorda despăgubirile la care sunt îndreptăţiţi în urma exproprierii.

Urmărește-ne pe Google News