Publicația face referire la date din documente oficiale ale celor două ducate, conform cărora membrii familiei regale britanice dețin 5.410 de terenuri în aceste regiuni. Mai mult, parcelele aparțin prințului William și lui Carol al III-lea indirect, prin moșiile lor private.

Ancheta a constatat că departamentele guvernamentale, consiliile, întreprinderile, companiile miniere și publicul plăteau taxe pentru utilizarea spațiilor. Aici ne referim la plăți de chirie și taxe feudale pe teren.

Familia regală a Marii Britanii cere taxe inclusiv pe pub-uri, biserici sau clădiri guvernamentale

Documentele mai arată că membrii familiei regale percep taxe pentru dreptul de a traversa râurile, de a descărca mărfuri pe țărm, de a face modernizări și de a conduce școli și organizații de caritate. În plus, familia regală primește venituri din drumuri cu taxă, feriboturi, sisteme de canalizare, biserici, clădiri guvernamentale rurale, pub-uri, fabrici de băuturi alcoolice, conducte de gaze, docuri pentru bărci, mine deschise și subterane, parcări, case de închiriere și turbine eoliene.

Potrivit The Sunday Times, se percep taxe și asupra forțelor armate, marinei, Serviciului Național de Sănătate, serviciului penitenciar și instituțiilor de învățământ public pentru utilizarea terenurilor, căilor navigabile și zonelor de coastă.

Profit de 26 milioane de lire sterline în 2023, cu ducatele Lancaster și Cornwall Profit

Carol al III-lea și Prințul William sunt proprietari de terenuri comerciale, dar au un acord special cu Trezoreria care îi scutește de plata impozitului pe profitul corporativ. Conform calculelor publicației, în 2023 profitul net al ducatelor Lancaster și Cornwall s-a ridicat la 26 de milioane de lire sterline.

Ducatele Lancaster și Cornwall acoperă o suprafață de 180 de mii de hectare în Anglia și Țara Galilor. Aceste pământuri au fost dobândite în principal de regi după cucerirea normandă a Angliei în secolul al XI-lea.

 
 

Urmărește-ne pe Google News